Pellanet

Λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του Diabrotica στο καλαμπόκι

Σύμφωνα με την Εκτελεστική Απόφαση 2014/62/ΕΕ της Επιτροπής της 6ης Φεβρουαρίου 2014 «για την κατάργηση της απόφασης 2003/166/ΕΚ για τη λήψη μέτρων επείγοντος χαρακτήρα ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση εντός της Κοινότητας του Diabrotica virgifera Le Conte» η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ενημερώνει τους αγρότες της Πέλλας ότι παύουν να λαμβάνονται μέτρα για την καλλιέργεια αραβόσιτου από τον Diabrotica virgifera Le Conte και ως εκ τούτου η καλλιέργεια του καλαμποκιού είναι «ελεύθερη» στην Π.Ε. Πέλλας. Επίσης, ο παραπάνω ιός σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση ανακαλείται από επιβλαβής οργανισμός καραντίνας και κρίνεται καταπολεμητέος.
Το θέμα το παρακολουθούσε όλο αυτό το διάστημα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας κ. Τρύφων Τσαντάκη και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε ικανοποιημένος από την πολύ θετική εξέλιξη και την απόφαση της Επιτροπής του ΥΠΑΑΤ και ανέφερε ότι τέτοιες εμπεριστατωμένες αποφάσεις κινούνται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, κατ' επέκταση την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Η Π.Ε. Πέλλας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας τον πρωτογενή τομέα και εμπόδια σαν αυτό της απαγόρευσης της καλλιέργειας καλαμποκιού ξεπεράστηκε προς διευκόλυνση και στήριξη των καθημερινών προσπαθειών των αγροτών της περιοχής μας.

Δημοσιεύτηκε στις 6 Μαρτίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:02 - Η εισαγγελική παραγγελία που αλλάζει την καθημερινότητα της Νέας Πέλλας  (video)

12:59 - Το κυνήγι των εκλεκτών στην Πέλλα και η μάχη των κοινοτήτων

13:14 - Συνελήφθη ένα άτομο στη Χαλκιδική για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

14:54 - Από τον Νείλο στην Ήπειρο: Το Ταξίδι του Παπύρου Ενώνει τα Σχολεία της Πιερίας και των Ιωαννίνων

22:33 - Διάλογος του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολου Τζιτζικώστα με νέους από όλη την Ευρώπη για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

22:30 - Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου Πέλλας για το Δημ. Συμβούλιο Νέων

22:27 - Αποστολή της Π.Ο.Π.Σ. στις Βρυξέλλες – Για πρώτη φορά συζητείται το θέμα της Γενοκτονίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

22:24 - Ενημερωτικό Περίπτερο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εν όψει της 19ης Μαΐου 2026

22:20 - Αναλυτικό πρόγραμμα και φωτογραφίες για το 7ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 17-31 Μαΐου

15:53 - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π. ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ