Pellanet

Eπιστολή Δημάρχου Αλμωπίας προς την Προϊσταμένη του Τοπικού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Βέροιας

Επιστολή προς την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Βέροιας Μαρία Παππά έστειλε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, προκειμένου να γνωστοποιήσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις καλλιέργειες λόγω του παγετού των προηγούμενων ημερών.

Ολόκληρη η επιστολή:

Μετά τις χαμηλές θερμοκρασίες στις 24 και 25 Μαρτίου, φάνηκε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις παραγωγές των καλλιεργειών της Αλμωπίας.

Τηλεφωνικά σας επισήμανα το πρόβλημα. Με τις ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες της προηγούμενης εβδομάδας, πλέον μιλάμε για ολική καταστροφή στα ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα και κεράσια. Η αγροτική παραγωγή και οικονομία του Δήμου μας στηρίζονται σ´ αυτές τις παραγωγές.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες, προκειμένου να καταγραφεί και να βεβαιωθεί το ύψος της ζημίας που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στα νοικοκυριά του Δήμου Αλμωπίας.

Είμαι στην διάθεσή σας, για την αμεσότερη και σύντομη καταγραφή των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο Δήμο Αλμωπίας. Είναι η πρώτη φορά που επικοινωνώ μαζί σας με την μορφή εγγράφου και εύχομαι να είναι και η τελευταία.

Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες, θα έπρεπε να δώσουμε την δυνατότητα για προαιρετική ασφάλιση των καλλιεργειών. Είναι μία πρόταση που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, διότι πολλοί παραγωγοί αδυνατούν οικονομικά να ασφαλίσουν την παραγωγή τους.

Πρέπει να δοθεί το δικαίωμα της προαιρετικής ασφάλισης ώστε να αποδειχθεί ότι οι παραγωγοί πιστεύουν στην παραγωγή των καλλιεργειών τους και την συγκομιδή των καρπών τους. Τώρα όμως πρέπει να βοηθηθούν πραγματικά με άμεση αυτοψία. Είναι επιτακτική η ανάγκη για συνεργασία όλων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαφαινόμενη μείωση του εισοδήματος όλων των αγροτών του Δήμου Αλμωπίας.

Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας