Pellanet

Π.Κ. Μακεδονίας: Κανένα έργο δεν πρόκειται να απενταχθεί

Σχετικά με την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία, από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας ανακοινώνεται:

«Η υπερδέσμευση αποτελεί πρακτική όλων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και γίνεται προκειμένου να μην υπάρξει ο κίνδυνος να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ. Γι' αυτό και η εγκύκλιος του Υπουργείου Ανάπτυξης απευθύνεται σε όλες τις Διαχειριστικές Αρχές, όλων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, Τομεακών και Περιφερειακών. Μάλλον για κάποιους, όσοι ασχολούνται με τη διαχείριση του ΕΣΠΑ στην Ελλάδα έχουν οδηγηθεί σε φιάσκο…. Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007-2014 περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που θα διασφαλίσουν αφενός την απορρόφηση όλων των πόρων που προβλέπονται για το Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα και αφετέρου την ύπαρξη εμπροσθοβαρών έργων τα οποία θα ενταχθούν στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Ως διοίκηση της Περιφέρειας, εδώ και πολύ καιρό έχουμε σταματήσει τις εντάξεις νέων έργων προκειμένου να μη δημιουργηθεί ούτε ουσιαστικό, ούτε διαχειριστικό πρόβλημα στην ολοκλήρωση της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου. Αντίθετα δίνουμε καθημερινά έναν αγώνα μαζί με όλους τους φορείς της Περιφέρειας για την ολοκλήρωση των συμβάσεων και την πραγματοποίηση των δαπανών.
Κανένα έργο δεν πρόκειται να απενταχθεί, εφόσον οι φορείς υλοποίησης τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα σύμφωνα με τα οποία εντάχθηκαν τα έργα και τα ολοκληρώσουν εντός της προβλεπόμενης ημερομηνίας ολοκλήρωσης, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2015.
Κάποιοι νεόκοποι ''τεχνοκράτες'' εκτίθενται για μία ακόμη φορά και πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι η διαχείριση των Ευρωπαϊκών πόρων είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικών, προεκλογικών σκοπιμοτήτων.
Επαναλαμβάνουμε : η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά θέματα».

Δημοσιεύτηκε στις 24 Απριλίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά