Pellanet

e-ΕΦΚΑ: Μειώθηκε στο μισό ο χρόνος χορήγησης των επιδομάτων ασθενείας και μητρότητας

Στο πλαίσιο της βελτίωσης και απλούστευσης των διοικητικών διαδικασιών χορήγησης παροχών, τίθεται σε εφαρμογή νομοθετική ρύθμιση που μειώνει κατά το ήμισυ τον χρόνο χορήγησης των επιδομάτων ασθενείας και μητρότητας προς τους ασφαλισμένους του e-Ε.Φ.Κ.Α.

Η σημαντική αυτή μείωση στους χρόνους χορήγησης των επιδομάτων κατέστη εφικτή καθώς:

*Αναφορικά με το επίδομα μητρότητας, όλοι οι θεράποντες ιατροί του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της Η.Δ.Ι.Κ.Α. έχουν πλέον τη δυνατότητα να βεβαιώσουν την πιθανή ημερομηνία τοκετού. Η σχετική πρόβλεψη υπήρξε και ένα πάγιο αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων που τώρα ικανοποιείται.
*Αναφορικά με το επίδομα ασθενείας, όλοι οι θεράποντες ιατροί τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι είναι επίσης πιστοποιημένοι στην Η.Δ.Ι.Κ.Α, έχουν τη δυνατότητα πλέον να χορηγήσουν βεβαιώσεις ανικανότητας προς εργασία λόγω ασθένειας, των πρώτων δεκαπέντε ημερών (15) του έτους χωρίς να υφίσταται η αναγκαιότητα της παραπομπής των ασθενών στις Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την αποσυμφόρησή τους και την ταχύτερη ολοκλήρωση των αιτημάτων για επιδόματα ασθενείας.
*Με την εφαρμογή των παραπάνω, ο ασφαλισμένος παύει να ταλαιπωρείται καθώς αίρονται γραφειοκρατικά κωλύματα που σχετίζονταν με την επικύρωση της γνωμάτευσης του ιδιώτη γιατρού από τις Υγειονομικές Επιτροπές. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα να λαμβάνει τις ιατρικές βεβαιώσεις και από θεράποντες ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, τις οποίες και προσκομίζει στον e-ΕΦΚΑ χωρίς να απαιτούνται στη συνέχεια πολύπλοκες και γραφειοκρατικές διαδικασίες που αποστερούν πολύτιμο χρόνο από τη χορήγηση των επιδομάτων του.
Επόμενος στόχος του e-ΕΦΚΑ είναι η πλήρης ψηφιοποίηση μέσα στους επόμενους μήνες της διαδικασίας υποβολής αιτήματος για επίδομα μητρότητας που θα μειώσει ακόμα περισσότερο τον χρόνο υλοποίησης των αιτημάτων.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

23:16 - Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ – ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ