Pellanet

Πλεύρης: Η επιτροπή αποφασίζει για μείωση της καραντίνας από τις 10 στις 5 μέρες για τους ασυμπτωματικούς

H Επιτροπή συνεδριάζει σήμερα για να εξετάσει την μείωση του διαστήματος της καραντίνας στις 5 από τις 10 ήμερες για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ουσιαστικά αυτό η επιτροπή συντάσσεται με το αμερικανικό CDC για τη μείωση της καραντίνας στο μισό χρονικό διάστημα, για τους ασυμπτωματικούς.

Πρόσθεσε ότι μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, πιθανόν να υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας για άλλες πέντε ημέρες. Ανέφερε ότι αν η Επιτροπή λάβει τις σχετικές αποφάσεις, η κυβέρνηση θα τις αποδεχτεί.
Τι αποφάσισε το αμερικανικό CDC για την καραντίνα των ασυμπτωματικών

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ ανακοίνωσαν το βράδυ της Δευτέρας ότι συστήνουν να μειωθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 σε πέντε ημέρες, αντί για 10 που ήταν μέχρι σήμερα, εφόσον όμως είναι ασυμπτωματικοί.

Μετά το πέρας των 5 ημερών της απομόνωσης, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες 5 ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα CDC, όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον νέο κορωνοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας