Pellanet

Πέτρος Φιλιππίδης: Το δικαστήριο αποφάσισε να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών οι καταγγέλλουσες

Το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα να καταθέσουν οι δύο καταγγέλλουσες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, κεκλεισμένων των θυρών

Η πρόεδρος αναφέρθηκε στο σκεπτικό της απόφασης, λέγοντας ότι «Πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για να γίνει δεκτό το αίτημα. Το δικαστήριο κρίνει ότι, ως είθισται, η διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων θα βοηθήσει τις καταγγέλλουσες να μιλήσουν πιο άνετα».

Δίκη Φιλιππίδη: Η εισαγγελέας νωρίτερα είχε ζητήσει να απορριφθεί το αίτημα

Η εισαγγελέας της έδρας νωρίτερα είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση των δύο καταγγελλουσών, λέγοντας ότι «δεν θα προκαλέσει επιπλέον ψυχική ταλαιπωρία, επειδή έχει δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των καταγγελιών».

Η εισαγγελική λειτουργός ανέπτυξε το σκεπτικό της, επισημαίνοντας ότι: «πρέπει να υπάρξει στάθμιση συμφερόντων. Δηλαδή, η αρχή της δημοσιότητας της δίκης, αλλά και η δυνατότητα κάμψης της δημοσιότητας λόγω ειδικών λόγων πχ διασυρμός θύματος ή η αποφυγή περαιτέρω τραυματισμού του θύματος. Η παρούσα δίκη έχει μια ιδιαιτερότητα. Καλώς ή κακώς οι καταγγελίες έχουν δημοσιοποιηθεί. Επομένως, η τήρηση της δημοσιότητας κρίνω ότι δεν θα τις επιβαρύνει περαιτέρω.
Δεν θα προκαλέσει επιπλέον ψυχική ταλαιπωρία επειδή έχει δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των καταγγελιών. Να απορριφθεί το αίτημα».

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:37 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

14:34 - «Οδηγίες της ΔΑΟΚ Πέλλας για τη συγκομιδή και την εμπορία ακτινιδίων»

13:58 - Κώστας Τσιάρας: Να επενδύσουμε στην ποιότητα και ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων- Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη- Από κοινού με την επιστημονική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες οι λύσεις για τη μυδοκαλλιέργεια

13:50 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Π.Ε. Πέλλας

15:38 - Επίσκεψη Δημάρχου Πέλλας στις εγκαταστάσεις της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών – Ικανοποίηση των εκθετών για την αναβάθμισή της

14:08 - Με πατινάδα 18 πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Πέλλας ξεκινά η Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών

14:06 - MΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: “Κάποιοι αποφεύγουν να μιλήσουν καθαρά. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι.”

14:04 - ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

11:20 - «Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κου Δημητρίου Βαρτζόπουλου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών»

11:15 - Θερινό σινεμά και τον Σεπτέμβριο στην Έδεσσα