Pellanet

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Βαρδής

Την τελευταία του πνοή άφησε, χτυπημένος από τον καρκίνο, ο δημοφιλής τραγουδιστής και τραγουδοποιός Αντώνης Βαρδής, σε ηλικία 66 ετών.
Ο Αντώνης Βαρδής είχε εισαχθεί πριν από λίγες εβδομάδες σε ιδιωτικό νοσοκομείο, λόγω επιπλοκών από κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος είχε διαγνωσθεί πριν από ένα χρόνο περίπου.
"Ο μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου 2014 στο νοσοκομείο Υγεία, μετά από δίμηνη νοσηλεία", αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση του ιδιωτικού θεραπευτηρίου.
Ο Αντώνης Βαρδής γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948 στο Μοσχάτο. Στα εφηβικά του χρόνια, μαζί με φίλους, δημιουργούν ένα συγκρότημα, τους "VICKINGS". 20-30 χρονών δουλεύει στην Πλάκα σαν μουσικός σε διάφορες μπουάτ, δίπλα σε καταξιωμένους συναδέλφους, συνθέτες και τραγουδιστές, όπως τον Χρήστο Νικολόπουλο, το Δήμο Μούτση, τη Χαρούλα Αλεξίου, το Γιώργο Νταλάρα, το Γιάννη Πάριο, το Μανώλη Μητσιά, τη Δήμητρα Γαλάνη, τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Αντώνη Καλογιάννη, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου και άλλους.
Παράλληλα, εκείνη τη δεκαετία, γράφει τραγούδια που δειλά-δειλά παρουσιάζει σε συναδέλφους.
Το 1973 παίρνει μέρος σ`ένα διαγωνισμό που είχαν προκηρύξει μια δισκογραφική εταιρεία και ένα μεγάλο περιοδικό ποικίλης ύλης και έψαχναν για νέο αίμα στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού. Στέλνει ένα τραγούδι του και παίρνει το δεύτερο βραβείο. Το ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας. Το 1976 κάνει έναν ολόκληρο δίσκο με τραγούδια δικά του, όπου τραγουδά και ο ίδιος, με γενικό τίτλο "Οραματίζομαι"
Το 1978 αρχίζει να φαίνεται συχνότερα τ` όνομα του σε δίσκους και συνεργάζεται, σα συνθέτης πλέον, με επώνυμους αλλά και με νέους καλλιτέχνες. Οπως με το Γιάννη Πουλόπουλο ("Θέλω να μ`αγαπάς"), με το Γιάννη Πάριο (Αχ αγάπη","Σου γράφω ένα γράμμα", "Δε θα χωρίσουμε ποτέ"), με τη Δήμητρα Γαλάνη ("Μ`αγαπούσες θυμάμαι"), με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου ("Φεύγουν καράβια στο γυαλό" με τον Bob Dylan ), με το Γιώργο Νταλάρα (Κάτω απ`την κληματαριά"), με τη Χαρούλα Αλεξίου ("Ξημερώνει" που περιέχει και το "Φεύγω"), με τον Ηλία Κλωναρίδη (Θάλασσες"), με το Μανώλη Λιδάκη ("Κουράστηκα να υποκρίνομαι") - ολόκληρος ο δίσκος -, με την Πίτσα Παπαδοπούλου ("Α νευ Ορων") - όλη τη δουλειά, με επιτυχία το "Μη μιλάς" - με το Μανώλη Μητσιά ("Θ`αναζητάς"), με τη Χριστίνα Μαραγκόζη ("Θα προχωράμε μαζί", "Χάνομαι", "Λικεράκι"), με το Μανώλη Αγγελόπουλο ("Τη βαρέθηκε η ψυχή μου"), με τους Κατσιμίχα και το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα("Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλλα"), καθώς και με το Δήμο Μούτση και την Ελένη Δήμου, τη Λιζέττα Νικολάου, την Ελένη Βιτάλη, το Χαράλαμπο Γαργανουράκη και το Γιώργο Γερολυμάτο, ενώ στη τελευταία του δουλειά "Στην Ελλάς του 2000" σημαντική είναι η συνεργασία του με το Στέλιο Καζαντζίδη, τους Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα και τη Γλυκερία.
Επίσης συνεργάστηκε και με στιχουργούς που έχουν δώσει πολλά στο Ελληνικό τραγούδι όπως οι: Κώστας Τριπολίτης, Αντώνης Ανδρικάκης, Πάνος Φαλάρας, Σαράντης Αλιβιζάτος, Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος κ.ά.
Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με τον στιχουργό Βασίλη Γιαννόπουλο.

news.gr

Δημοσιεύτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά