Pellanet

Τσαβούσογλου: Δεν είναι σωστό να επικρίνουν την Σαουδική Αραβία οι ΗΠΑ για τις περικοπές του OPEC+

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε την ότι δεν ήταν σωστό οι Ηνωμένες Πολιτείες να πιέσουν τη Σαουδική Αραβία, αφού οι παραγωγοί πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσαν μειώσεις της παραγωγής παρά τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ.

“Βλέπουμε ότι μια χώρα απείλησε τη Σαουδική Αραβία, ιδιαίτερα πρόσφατα. Αυτός ο εκφοβισμός δεν είναι σωστός”, δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στη νότια Τουρκία, σύμφωνα με το Reuters.

“Δεν νομίζουμε ότι είναι σωστό οι ΗΠΑ να το χρησιμοποιούν ως στοιχείο πίεσης προς τη Σαουδική Αραβία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα με αυτόν τον τρόπο”, πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι “θα υπάρξουν συνέπειες” για τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ+ ότι θα μειώσει τον στόχο της παραγωγής πετρελαίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν δήλωσε ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ+ ήταν καθαρά οικονομική και ελήφθη ομόφωνα από τα κράτη μέλη του.

Η Τουρκία, εισαγωγέας πετρελαίου, προσπάθησε φέτος να εξομαλύνει τους δεσμούς της με τη Σαουδική Αραβία, οι οποίοι διακόπηκαν μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018. Τώρα η Τουρκία αναζητά ξένη οικονομική στήριξη για να στηρίξει την ταλαιπωρημένη οικονομία της ενόψει των εκλογών του επόμενου έτους. Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία

Τον Απρίλιο, ο Ερντογάν είχε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ στη Σαουδική Αραβία, αφού προηγουμένως απέσυρε την τουρκική δίκη για τη δολοφονία του Κασόγκι το 2018 στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: capital.gr

Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:45 - «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ¨ΤΣΟΥΦΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ¨»

17:18 - «Εκπαιδευτικές δράσεις εκτός σχολικής μονάδας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» άρθρο με την άποψή του Ηλία Διαμαντόπουλου

10:15 - Ο «τολμηρός Μάριος» από τη Νέα Πέλλα στην πρώτη του παράσταση

14:54 - Δ.Α.Ο.Ε.: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις οικιών σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής

14:46 - ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ΄΄

14:43 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ (ΣΥΝΑΞΙΣ) ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

14:41 - «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ»

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών