Pellanet

Ολοκληρώνεται η αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Έδεσσας

Το μεγάλο έργο για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου της Έδεσσας, ένας στόχος πολλών ετών που πετυχαίνει ο Δήμος Έδεσσας, βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», με αρχικό προϋπολογισμό 1.140.000,00€ και αφορά στην εκ βάθρων ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου.
Οι παρεμβάσεις που γίνονται στο Κολυμβητήριο αφορούν αντικατάσταση των παραθύρων του κτηρίου, την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, ψύξης και εξαερισμού, την αντικατάσταση ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά LED και την εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών συλλεκτών για παραγωγή ενέργειας ΑΠΕ. Επιπλέον, περιλαμβάνονται παρεμβάσεις στο σύστημα επεξεργασίας του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών με την εγκατάσταση δεξαμενών υπερχείλισης, την αντικατάσταση των υφιστάμενων φίλτρων, εναλλακτών θέρμανσης και αντλιών κυκλοφορίας, καθώς και τη διασύνδεση με την αντλία θερμότητας για θέρμανση του νερού με ανάκτηση.
Πρέπει να σημειωθεί ότι, παράλληλα με το έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ο Δήμος Έδεσσας και η ΔΗΚΕΔΕ με δικά τους κόστη βελτιώνουν τις υποδομές φιλοξενίας των αθλούμενων.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Έδεσσας θα μειώσει δραστικά το λειτουργικό κόστος και θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου για συνεχή λειτουργία αυτής της πολύ σημαντικής αθλητικής υποδομής της πόλης μας.
Η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να γίνει σε περίπου έναν μήνα, οπότε το Κολυμβητήριο αναμένεται να ανοίξει για το κοινό τον προσεχή Ιούλιο με αναβαθμισμένες υποδομές και ενεργειακή θωράκιση, έτσι ώστε να λειτουργεί και τους χειμερινούς μήνες.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.