Pellanet

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το νέο Διοικητικό και το νέο Εποπτικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας – Ποσοστό 78,7% στην παράταξη «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες – Απόστολος Τζιτζικώστας»

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΠΕ.

Η ψηφοφορία από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Grand Hyatt Athens», μετά την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής και αφού προηγουμένως είχαν κατατεθεί οι υποψηφιότητες και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι συνδυασμοί και καταρτίστηκαν τα ψηφοδέλτια, με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής.

Μετά τη διαλογή των ψήφων η Εφορευτική Επιτροπή εξέδωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, με τον συνδυασμό «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες – Απόστολος Τζιτζικώστας» να λαμβάνει ποσοστό 78,7% και να εκλέγει εννέα από τα δώδεκα αιρετά μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ.

Σημειώνεται ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν εξ οφίτσιο οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας και τα 12 αιρετά μέλη που εκλέχθηκαν σήμερα.

Η Εφορευτική Επιτροπή επικύρωσε τα εξής αποτελέσματα:

Αποτελέσματα ψηφοφορίας για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ:
Ψήφισαν 335 μέλη της Γενικής Συνέλευσης από τους 356 εγγεγραμμένους στον εκλογικό κατάλογο.
Μετά τη διαλογή 333 ήταν τα έγκυρα ψηφοδέλτια, ένα άκυρο και ένα λευκό.
Από τα έγκυρα ψηφοδέλτια έλαβαν ανά συνδυασμό:
-«Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες – Απόστολος Τζιτζικώστας» - 262 (ποσοστό 78,7%) – Εκλέγει 9 μέλη: Χρήστος Μιχαλάκης, Θεόδωρος Λεονταρίτης, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Μαρία Λιονή, Θωμάς Πιτούλης, Ιωάννης Περγαντάς, Χαράλαμπος Μπονάνος, Θεόδωρος Βερούτης, Λύσσανδρος Μεταξάς.
-«Περιφερειακό Αυτοδιοικητικό Κίνημα» - 37 (ποσοστό 11,1%) – Εκλέγει 1 μέλος: Ευάγγελος Αλμπάνης.
-«Περιφερειακή Συνεργασία» - 20 (ποσοστό 6%) – Εκλέγει 1 μέλος: Γιώργος Ιωακειμίδης.
-«Λαϊκή Συσπείρωση» - 14 (ποσοστό 4,2%) – Εκλέγει 1 μέλος: Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Αποτελέσματα ψηφοφορίας για το νέο Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ:
Με σειρά αριθμού σταυρών τακτικά μέλη εκλέγονται οι:
-Σοφία Μαυρίδου – Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
-Γιώργος Κοντογιάννης – Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας
-Βασίλης Ψαθάς – Αντιπεριφερειάρχης Άρτας
-Φιλήμων Ζαννετίδης – Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
-Κωνσταντίνος Κόντος – Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Μετά το πέρας των εκλογών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους από όλη τη χώρα για την εμπιστοσύνη τους και για το ισχυρό 78,7% που έλαβε ο συνδυασμός μας ‘Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες’ στις σημερινές εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Και οι 13 Περιφέρειες μαζί. Ως μία. Θα είμαστε εδώ, ενωμένοι και τα επόμενα χρόνια, απέναντι σε όλες τις προκλήσεις και σε όλα τα μέτωπα, να δίνουμε μάχες καθημερινά και να εργαζόμαστε σκληρά για το καλό των συμπολιτών μας».

Το νέο Προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, στα γραφεία της ΕΝΠΕ, στις 10.30’ το πρωί.

Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

22:33 - Διάλογος του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολου Τζιτζικώστα με νέους από όλη την Ευρώπη για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

22:30 - Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου Πέλλας για το Δημ. Συμβούλιο Νέων

22:27 - Αποστολή της Π.Ο.Π.Σ. στις Βρυξέλλες – Για πρώτη φορά συζητείται το θέμα της Γενοκτονίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

22:24 - Ενημερωτικό Περίπτερο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εν όψει της 19ης Μαΐου 2026

22:20 - Αναλυτικό πρόγραμμα και φωτογραφίες για το 7ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 17-31 Μαΐου

15:53 - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π. ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

12:53 - Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2026

12:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

12:17 - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ

12:14 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μουσείου Γέσιου- Μάιος 2026