Pellanet

Δρομολογείται η κατασκευή του πρώτου κυκλικού κυκλοφοριακού κόμβου στην πόλη των Γιαννιτσών

Την έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης του έργου «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στα παλαιά σφαγεία στη διασταύρωση των οδών: Εθν. Αντίστασης- Κ. Βάρδα-  Βασιλειάδη- Κωνσταντινουπόλεως, στην Τ.Κ. Γιαννιτσών», αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας, στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Η ανάγκη κατασκευής ισόπεδου κυκλικού κόμβου, σύμφωνα με την εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής, κρίνεται επιτακτική εξαιτίας της ιδιαίτερα υψηλής επικινδυνότητας του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου, η οποία οφείλεται αφενός στον πολύ κακό σχεδιασμό των κυκλοφοριακών νησίδων, αφετέρου στον κακό προγραμματισμό της φωτεινής σηματοδότησης (υπερβολικές χρονικές καθυστερήσεις), ο οποίος μπορεί να οδηγήσει και σε εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών. "Οι συμβάλλουσες οδοί, ιδιαίτερα οι οδοί Εθν. Αντίστασης, Βασιλειάδη και Κωνσταντινουπόλεως είναι ιδιαίτερα σημαντικές και φέρουν σχετικά υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο.

Συγκεκριμένα, η μορφή του νέου κόμβου, όπως περιγράφεται στη σχετική Τεχνική έκθεση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Πέλλας, είναι εκείνη του ισόπεδου κυκλικού κόμβου με κλάδους απ’ ευθείας παράκαμψης, σύμφωνα και με το γενικό, σχετικό διάγραμμα κυκλοφορίας", επισημαίνεται στην σχετική εισήγηση.

Πρόκειται για τον πρώτο από μία σειρά κυκλικών κόμβων που υπάρχουν στον προγραμματισμό προς υλοποίηση στα Γιαννιτσά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Στάθης Φουντουκίδης, προσθέτοντας ότι οι κόμβοι θα ρυθμίσουν την κυκλοφορία, θα συμβάλλουν στην ασφάλεια οδηγών και πεζών, ενώ παράλληλα θα δώσουν και μία διαφορετική αισθητική στην εικόνα στην κυκλοφορία της πόλης.

Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας