Pellanet

Συνάντηση Σταμενίτη – Μπούγα για το Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών

Συνάντηση εργασίας για το Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών είχαν εχθές, 02 Σεπτεμβρίου 2024, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τρόφιμων, Διονύσης Σταμενίτης και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας.

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Υφυπουργού Δικαιοσύνης στον Δήμο Πέλλας τον περασμένο Μάιο και της δέσμευσης του για ανεύρεση χρηματοδοτικού εργαλείου, συζητήθηκαν στη συνάντηση οι δυνατότητες χρηματοδότησης για το έργο της κατασκευής νέου Δικαστικού Μεγάρου στα Γιαννιτσά. Όπως τόνισε ο Υφυπουργός, κ. Μπούγας, ο σχεδιασμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επόμενη τριετία είναι η αξιοποίηση κονδυλίων του ΤΑΧΔΙΚ για παρεμβάσεις υποδομές σε υφιστάμενα Δικαστικά Μέγαρα αλλά και κατασκευή νέων, όπου οι ανάγκες το απαιτούν.

Με αυτά τα δεδομένα εξετάζεται και η περίπτωση του νέου Δικαστικού Μεγάρου των Γιαννιτσών, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας από το 2019 έχουν αναγνωρίσει την αναγκαιότητα ύπαρξης δύο σύγχρονων Δικαστικών Μεγάρων στον Νομό Πέλλας, ένα στην πόλη της Έδεσσας, έργο που είναι ενταγμένο σε σχήματα ΣΔΙΤ και προχωρούν οι διαδικασίες, και ένα στην πόλη των Γιαννιτσών, για το οποίο δρομολογείται, όπως προκύπτει, η ένταξη σε χρηματοδοτικό εργαλείο.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης σημείωσε: «Η  αξιοποίηση των κονδυλίων του ΤΑΧΔΙΚ για παρεμβάσεις υποδομών, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για το έργο του νέου Δικαστικού Μεγάρου Γιαννιτσών, την οποία μαζί με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης εργαζόμαστε για να την κάνουμε πράξη.

Η πρόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως με ενημέρωσε ο Υφυπουργός και όπως άλλωστε έχει δεσμευθεί σε επίσκεψη του στην πόλη των Γιαννιτσών, είναι το έργο να κατασκευαστεί και έτσι να δοθεί επιτέλους λύση στο μεγάλο κτιριακό πρόβλημα των Δικαστικών Υπηρεσιών του Δήμου Πέλλας.

Σε αντίθεση με όσους στο παρελθόν επέλεξαν να μην υποστηρίξουν το έργο, η επιμονή μας από το 2019 να διεκδικήσουμε ένα πλήρως μελετητικά ώριμο έργο (2014) και με εξασφαλισμένο οικόπεδο (παραχώρηση από Δήμο Πέλλας), αρχίζει σταδιακά να αποδίδει καρπούς και σύντομα αισιοδοξώ ότι θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.»

 

Δημοσιεύτηκε στις 3 Σεπτεμβρίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:49 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΔΙΑ

13:47 - Ανακαινίζονται οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε Λεπτοκαρυά, Λιτόχωρο & Νέα Έφεσο και κατασκευάζεται ο 4ος δημοτικός παιδικός σταθμός στην Καρίτσα

13:45 - ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ¨Αγαπώ τη ζωή, Αγαπώ το σώμα μου¨

13:42 - Ελάτε να χτίσουμε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα εμπνεύσει, θα συνθέσει και θα νικήσει!

13:39 - ΔΙ.Μ.Ε.Α.: Δυναμική παρουσία με ενημερωτικές δράσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια στην 88η ΔΕΘ

10:25 - ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ κ. ΙΩΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

10:05 - Συγχαρητήρια Δημάρχου Πέλλας και Γεν. Γραμματέα για την εκλογή του νέου Προέδρου στην Πανελλήνια Ένωση Γ.Γ.

09:55 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

09:34 - Συγχαρητήρια Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στους κορυφαίους αθλητές – Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024

09:31 - Ωράριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Έδεσσας