Pellanet

Λάκης Βασιλειάδης: Προς χρηματοδότηση και υλοποίηση δύο έργα υποδομής στον Δήμο Πέλλας

Δύο εξελίξεις σημαντικές για τον Δήμο Πέλλας δημοσιεύτηκαν σήμερα. Η πρώτη αφορά την δημοσίευση της ΚΥΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Οικονομικών για την υλοποίηση του Έργου «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας» (της Δράσης  «Η προστασία της βιοποικιλότητας ως κινητήριος μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης» που είναι ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Συγκεκριμένα, η πράξη αφορά το πλαίσιο υλοποίησης έργων με σκοπό τη χάραξη, σήμανση και ανάδειξη δέκα εννέα (19) νέων μονοπατιών και πεζοπορικών-ποδηλατικών διαδρομών, και την κατασκευή τεχνικών έργων αναψυχής και στάσεων για τους περιηγητές στην περιοχή του Πάικου του Δήμου Πέλλας, συνολικού ύψους 103.546,52 €.

Η δεύτερη εξέλιξη αφορά την χρηματοδότηση του Δήμου Πέλλας για την πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Αραβησσού και Αχλαδοχωρίου και την αποκατάσταση από τις πλημμύρες του 2023. Υπενθυμίζεται πως είχαν προηγηθεί επαφές του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκη Βασιλειάδη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χ. Τριαντόπουλο για το ζήτημα των αποζημιώσεων και της χρηματοδότησης των έργων πρόληψης.

Μάλιστα, πριν λίγο καιρό είχε πραγματοποιηθεί και σχετική συνάντηση εργασίας ανάμεσα στον Βουλευτή Λάκη Βασιλειάδη, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο και το Δήμαρχο Πέλλας κ. Φουντουκίδη, όπου και υπήρξε ενημέρωση για την ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου Πέλλας για χρηματοδότηση ύψους 200.000€ για την πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Αραβησσού και Αχλαδοχωρίου, ενώ ο υφυπουργός είχε δεσμευτεί για την έγκριση του παραπάνω ποσού καθώς και για μια ακόμη ισόποση δόση σε δεύτερο χρόνο. Πλέον, η δημοσίευση της πρόσκλησης για την υποβολή πρότασης στο «Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών Α) Υποδομών ΟΤΑ» αποτελεί το επόμενο βήμα για την χρηματοδότηση των έργων.

Σχετικά με τις εξελίξεις αυτές ο Βουλευτής δήλωσε:

«Μέσα από την συστηματική συνεργασία τόσο με την κεντρική όσο και την τοπική ηγεσία, και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο, μπορούμε να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα για το καλό της τοπικής μας κοινότητας. Και τα δύο αυτά έργα αποτελούν μια σημαντική συμβολή για την ενίσχυση των υποδομών της περιοχής μας, η μία σε επίπεδο βιώσιμης ανάπτυξης και η άλλη σε επίπεδο διαχείρισης και πρόληψης κινδύνων».

Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:48 - Ηράκλειο: Συνελήφθη 37χρονος που έκρυβε όπλα στο σπίτι του

13:44 - Η ΕΕ παγώνει και εκείνη τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα για 90 ημέρες, μετά την κίνηση Τραμπ

13:41 - Αλήθεια ή μύθος: Λειτουργεί η αφαίρεση μαγνητών από το ψυγείο για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας;

21:00 - Άγριο φονικό στην Εύβοια: Του πήρε το σπίτι σε πλειστηριασμό, τον σκότωσε και μετά αυτοκτόνησε

20:26 - Χανιά: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός

19:05 - Ο Μασκ διαφώνησε με τον Τραμπ για τους δασμούς -Είδε την Tesla να καταρρέει και του ζήτησε να δεχθεί την πρόταση Λάιεν

15:40 - Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Σε αναστολή τέθηκε ο γιατρός που πιάστηκε να παίρνει «φακελάκι»

15:32 - Θεσσαλονίκη: 38χρονος έπεισε 13χρονη να εγκαταλείψει το σπίτι της και αποπειράθηκε να ασελγήσει εις βάρος της

14:50 - Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο: Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων οι τραπεζικές μετοχές

13:36 - ΗΠΑ: Με αυτή τη φόρμουλα υπολόγισε η κυβέρνηση Τραμπ τους δασμούς για κάθε χώρα