Pellanet

Με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ και Δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Κυριάκος Μερελής και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής

Ο Πρόεδρος Κυριάκος Μερελής και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) , στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης της εξωστρέφειας, ενδυνάμωσης των σχέσεων με φορείς της πόλης και ανάπτυξης πεδίου συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Η συνάντηση αυτή είχε ως στόχο την εξεύρεση πρακτικών ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΕΘ κατέθεσε πρόταση ώστε να εξεταστεί το κτηριακό απόθεμα του Δήμου με στόχο την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για την δημιουργία θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας. Μια δομής που θα επιτρέπει σε νέους επιχειρηματίες να πραγματοποιήσουν το ξεκίνημα τους και να κατακτήσουν μερίδιο της αγοράς, ώστε στη συνέχεια να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν μόνοι τους στις ανάγκες της επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχουν επιλέξει.

Παράλληλα, συζητήθηκε η από κοινού υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων, για την τόνωση της τοπικής αγοράς και για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΕΕΘ, αλλά και μεταξύ ΠΕΔ-ΚΜ και Επιμελητηρίου.

Στην συνάντηση αυτή εκ μέρους του ΕΕΘ μαζί με τον Πρόεδρο  παρευρέθησαν και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής, Κώστας Λάσκος (Α΄Αντιπρόεδρος), Σταύρος Κριτσιάνης (Υπέυθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων) και Δημήτρης Τσαρούχας (Μέλος Διοικούσας).

Αναμένεται ο Πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης του ΕΕΘ να πραγματοποιήσουν συνάντηση με την Διοίκηση της ΠΕΔ-ΚΜ ώστε να αναλυθεί η προοπτική στενότερης συνεργασίας σε ένα πιο διευρυμένο πλαίσιο με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:10 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πέλλα για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων

13:51 - Εξιχνιάστηκε ληστεία που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2025 σε περιοχή της Χαλκιδικής

13:50 - Τουρισμός στην Κεντρική Μακεδονία: Από το μοντέλο «Ήλιος – Θάλασσα» στα clusters και το blockchain – Ενημέρωση από το One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

13:37 - “Ενημέρωση για την 8η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση “Εκπαίδευση και Λαογραφία 2026” στην Έδεσσα_ΔΔΕ Πέλλας

13:29 - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ

13:26 - ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

13:24 - ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

13:20 - Περιβαλλοντική δράση καθαρισμού στον Γλαρόκαβο την Κυριακή 5 Απριλίου

11:12 - Κινητικότητα με φόντο την υπόθεση Βασιλειάδη Αυτοί που βλέπουν τις ευκαιρίες αλλά ίσως βιάζονται

13:56 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού