Pellanet

Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας – Συνάντηση με την Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε  την Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Έδεσσας κ. Τ. Ροκά. Στο πλαίσιο της συνάντησης ενημερώθηκε για το έργο της Βιβλιοθήκης αλλά και για τις ανάγκες που υπάρχουν.

Συζητήσανε για την ανάγκη μετεγκατάστασης σε ένα μεγαλύτερο κτίριο κάτι που διαπίστωσε και ο ίδιος ο Βουλευτής κατά την ξενάγηση. Επίσης, αναφερθήκανε και σε τρόπους και δράσεις εξωστρέφειας που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προβολή.

Σημειώνεται ότι η Βιβλιοθήκη Έδεσσας απαριθμεί στο σύνολο της περίπου 48.000 έντυπα τεκμήρια που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων βιβλία κύριας συλλογής, παιδικά βιβλία, πληροφοριακά έργα, και μια ειδική συλλογή παλαιών βιβλίων πριν από το 1980. Επιπλέον, διαθέτει 7.000 τεύχη περιοδικών και 5.000 φύλλα εφημερίδων. Η βιβλιοθήκη λειτούργησε το 2006 με σημαντική ανάπτυξη και ενίσχυση όλα αυτά τα χρόνια μέσω αγορών και δωρεών ιδιωτών. Πέρα από τον ρόλο της ως δανειστικής βιβλιοθήκης στους χώρους της διοργανώνονται δράσεις και εκδηλώσεις αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Μετά την επίσκεψη ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Η βιβλιοθήκη αποτελεί μια κοιτίδα που συμβάλλει σημαντικά στην πολιτιστική ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας. Είναι σημαντικό να την διαφυλάξουμε και να βοηθήσουμε ουσιαστικά στο έργο της».

Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:51 - 10η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

11:37 - Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στηρίζει τη μητέρα, στηρίζει τις δράσεις για υγιή βρέφη, στηρίζει και ευαισθητοποιεί για την αξία του μητρικού θηλασμού

11:31 - Η Νέα Πέλλα γερνάει, το ΚΑΠΗ παραμένει κλειστό και οι ηλικιωμένοι στη μοναξιά τους

10:53 - ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2026

19:21 - Εγκληματική αδράνεια για το κλειστό ΚΑΠΗ της Νέας Πέλλας. Ποιοι βολεύονται!

11:41 - FoodTech Hackathon 2026

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00