Pellanet

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

Ο Δήμος Έδεσσας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργάνωσε  2ήμερο δράσης  ελέγχου ακουστικής ικανότητας μια πρωτοβουλία πρόληψης δημόσιας υγείας με δωρεάν ελέγχους ακοής για όλους τους δημότες την 11 και 12 Ιουνίου 2025 από ώρες 09.30 έως 14.30 στο Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο.Στη δράση συμμετέχει και ο Ιατρός ΩΡΛ Φιλιππίδης Κων/νος Η πρωτοβουλία στοχεύει στην κατά προληπτικό έλεγχο και ευαισθητοποίηση σχετικά με θέματα ακουστικής ικανότητας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει συνεργασίες για τη βιωσιμότητα τέτοιων δράσεων και προετοιμάζει την πιθανότητα διοργάνωσης ιατρικού συνεδρίου στην περιοχή καθώς υπήρξε σχετική συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Έδεσσας Γιάννη Τσεπκεντζή . Νεώτερα για αυτή την διοργάνωση θα υπάρξει νέα ανάρτηση.

 

Η  ακοή δυσκολεύει φυσιολογικά με την ηλικία και την έκθεση σε θορύβους η πρόληψη μέσω τακτικών ελέγχων είναι κρίσιμη . Παρόμοια προγράμματα έχουν αποδειχθεί ότι ενισχύουν την έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση προβλημάτων, ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους. Η κοινωνική συναναστροφή και η ποιότητα ζωής βελτιώνονται όταν η ακοή διατηρείται σε καλό επίπεδο. Η δράση  συνδυάζει ιατρική πρόληψη, ενημέρωση, συνεργασία μεταξύ φορέων και ενίσχυση του προσωπικού υγείας όλα σε μία ολοκληρωμένη προσπάθεια να φέρει την υγεία πιο κοντά στους πολίτες.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τον Ιατρό Παθολόγο  Μπιτέρνα Μιχάλη Υπεύθυνο  του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Έδεσσας.

ΒΙΝΤΕΟ

target="_blank" rel="noopener noreferrer">

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.