Pellanet

Φωτιά σε διαλογητήριο της Ακρολίμνης

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι σε διαλογητήριο φρούτων στην Ακρολίμνη Κρύας Βρύσης. Στην κυριολεξία όλη η πυροσβεστική δύναμη της ευρύτερης περιοχής με 8 πυροσβεστικά οχήματα από τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Γιαννιτσών, της Αλεξάνδρειας και της Νάουσας κλήθηκαν για να κατασβήσουν την πύρινη λαίλαπα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η πυρκαγιά προκλήθηκε, όταν σε εξωτερικό χώρο του διαλογητηρίου επιχειρήθηκε να κάψουν χόρτα ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση υπήρχαν νάιλον, πλαστικά τελάρα συσκευασίας και παλέτες. Συνέπεια αυτών ήταν να πάρουν γρήγορα φωτιά όλ΄ αυτά τα εύφλεκτα υλικά ώστε να επεκταθεί η πυρκαγιά στους εσωτερικούς χώρους του διαλογητηρίου την ώρα που εργαζόντουσαν μέσα 30 περίπου εργάτες παρασκευάζοντας και τυποποιώντας πορτοκάλια. Η επικινδυνότητα όπως καταλαβαίνει κανείς για τυχόν τραυματισμούς ήταν μεγάλη, ευτυχώς όμως χωρίς να συμβεί κάτι δυσάρεστο προλαβαίνοντας να απομακρυνθούν όλοι οι εργαζόμενοι, ενώ μεγάλος ήταν και ο κίνδυνος της επέκτασης της πυρκαγιάς και στις παρακείμενες κατοικίες αφού οι εγκαταστάσεις βρίσκονται εντός του οικισμού. Με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τελικά η φωτιά περιορίστηκε μόνο στις εγκαταστάσεις του διαλογητηρίου το οποίο βέβαια έπαθε ολοσχερής καταστροφή. Μέχρι την ώρα αυτή οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας καταβρέχουν τ΄ απομεινάρια της πύρινης λαίλαπας, για την κατάσβεση τυχόν μικροεστιών. Η φωτιά ήταν τόσο δυνατή που έγινε ορατή σε όλο τον ευρύτερο κάμπο και τα χωριά της Κρύας Βρύσης, στην ατμόσφαιρα του οποίου και αυτήν την ώρα ακόμα είναι αισθητή η μυρωδιά του καμένου πλαστικού ! Φυσικά πολύς ήταν και ο κόσμος που προσπάθησε να πλησιάσει της περιοχή παρακολουθώντας έκπληκτος την δύναμη και την ταχύτητα της φωτιάς. Στο συμβάν έφτασε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην Κρύα Βρύση !


του Λύσανδρου Γ. Αμιτζόγλου
πηγή: meapopsi.gr

Δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!