Pellanet

Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

Συνεργός τους τηλεφώνησε προσποιούμενος τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ και ισχυρίστηκε ότι υπάρχει διαρροή ρεύματος

 Τον παρότρυνε να συγκεντρώσει χρήματα και κοσμήματα και να τα τοποθετήσει εξωτερικά της οικίας

 Με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησαν ηλικιωμένη σε περιοχή της Δράμας, αποσπώντας χρήματα και κοσμήματα

Συνελήφθησαν χθες (26 Φεβρουαρίου 2026) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας, 2 ημεδαποί άνδρες και 1 ημεδαπή γυναίκα, για απάτη και απόπειρα απάτης.

Ειδικότερα, συνεργός τους τηλεφώνησε σε ημεδαπό άνδρα, προσποιούμενος τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ και ισχυρίστηκε ότι υπάρχει διαρροή ρεύματος στην οικία του και τον παρότρυνε να συγκεντρώσει χρήματα και κοσμήματα που είχε στο σπίτι και να τα τοποθετήσει εξωτερικά της οικίας.

Μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι να επιβαίνουν σε όχημα και να προσεγγίζουν την οικία, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι προχθές (25 Φεβρουαρίου 2026) ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησαν ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή της Δράμας και της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και διάφορα κοσμήματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και θα αποδοθούν στην παθούσα.

Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε, καθώς και 4 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του συνεργού τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου, 2026


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους