Pellanet

Η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών στο Συκούριο της Λάρισας.

 Σε μια επιτυχημένη Συνάντηση Χορωδιών, τη 10η κατά σειρά, συμμετείχε την Κυριακή 21 Μαρτίου η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών στο Συκούριο της Λάρισας. Σ'αυτό συνετέλεσαν όχι μόνο οι συμμετέχουσες εξαίρετες Χορωδίες που τα μέλη των έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό, αλλά και οι τοπικοί φορείς του Συκουρίου που η φιλοξενία τους και γενικά όλη η οργάνωση συνεκίνησε αυτούς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Η Χορωδία των Γιαννιτσών υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Δημήτρη Καμπούρογλου, εκτέλεσε το απαιτητικό μουσικό έργο "Καπετάν Μιχάλης" σε ποίηση του Ν. Καζαντζάκη και μουσική του Μ. Χατζηδάκι, και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η συγκεκριμένη επιλογή του μουσικού κομματιού, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Χορωδίας Βασ. Τραούδας, έχει σχέση με τους απελευθερωτικούς αγώνες της Κρήτης, όπου και ο αγωνιστής Μαρίνος Αντύπας είχε μεταβεί εκεί μαζί και μ'άλλους αγωνιστές από την ηπειρωτική Ελλάδα για να βοηθήσουν στον αγώνα και στη συνέχεια ήλθε στον θεσσαλικό κάμπο και ξεσήκωσε τους κολίγους κατά των κοτσαμπάσηδων, για να έχει στη συνέχεια το γνωστό τραγικό τέλος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής του Δ.Τεμπών υπό την διεύθυνση της μαέστρου Ροδόπης Τσόκανου, η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου (Ι.Σακκελαρίδη) υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γεώργιου Μπαλογιάννη και η Μικτή Χορωδία της Μουσικής Σχολής του Δ.Τεμπών υπό την διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Ταμβακά.
Οι Χορωδοί κατά την παραμονή τους στο Συκούριο, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και διάφορα αξιοθέατα.

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά