Pellanet

Ακριβότερος φέτος ο οβελίας από περυσι

Κατά 10% εκτιμάται πως θα αυξηθεί η τιμή του οβελία για φέτος σε σχέση με το περυσινό Πάσχα. Αιτία είναι η μειωμένη κατά 40% παραγωγή των αμνοεριφίων, εξ ατίας του καταρροϊκού πυρετού και της ευλογιάς που προκάλεσαν τη θνησιμότητα των ζώων. Ετσι, οι κτηνοτρόφοι ζητούν να διαθέσουν τον πασχαλινό οβελία σε τιμές γύρω στα 6,6 ευρώ το κιλό, τιμή αυξημένη κατά ένα ευρώ σε σχέση με πέρυσι, με αποτέλεσμα οι τελικές τιμές για τους καταναλωτές να ξεπεράσουν τα 12 ευρώ το κιλό. Μάλιστα, όπως εκτιμούν οι κτηνοτρόφοι, τα ελληνικά αμνοερίφια θα γίνουν ανάρπαστα και για τον λόγο αυτόν υποστηρίζουν ότι θα πρέπει η πολιτεία και οι αρμόδιες Αρχές να προσέξουν ιδιαίτερα το θέμα των ελληνοποιήσεων και να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους.
πηγή: ief

Δημοσιεύτηκε στις 6 Απριλίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά