Μπορεί το «Μέλι Αλμωπίας» να αποκτήσει Πιστοποίηση Γεωγραφικής Προέλευσης (ΠΓΕ);
Μπορούν τα μελισσοκομικά προϊόντα της Αλμωπίας να αποκτήσουν πιστοποίηση ποιότητας;
Μια μεγάλη ευκαιρία δημιουργείται για τη μελισσοκομία της Αλμωπίας, χάρη στην πράξη "Bee-conomy". Τα μελισσοκομικά προϊόντα της περιοχής μας θα αναλυθούν από το πιστοποιημένο Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ. χωρίς οικονομική επιβάρυνση των μελισσοκόμων, με σκοπό να τεκμηριωθούν πιστοποιήσεις ποιότητας που μπορούν να δώσουν μεγάλη ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη του κλάδου στην Αλμωπία.
Για αυτό το λόγο, καλούνται οι μελισσοκόμοι της Αλμωπίας να συλλέξουν δείγματα μικρής ποσότητας των μελισσοκομικών προϊόντων τους με αναφορά στην τοποθεσία και ημερομηνία τρύγου και να τα παραδώσουν στο Δημαρχείο Αλμωπίας, στο Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών.
ΜΕΛΙ: Θα χρειαστούν άμεσα μικρές ποσότητες (200 γραμμάρια) αλλά πολλά δείγματα διαφορετικών μελιών που έχουν τρυγηθεί από την περιοχή μας.
ΓΥΡΗ, ΒΑΣ.ΠΟΛΤΟΣ, ΠΡΟΠΟΛΗ: Θα δοθεί ακριβές πρωτόκολλο συλλογής και διατήρησης στους μελισσοκόμους εκείνους που μπορούν να συνεργαστούν στα πλαίσια του προγράμματος. Η συζήτηση για τον ακριβή τρόπο θα γίνει στο Σχολείο Μελισσοκομίας, για το οποίο θα δημοσιευθεί ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής άμεσα.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες όλων των μελισσοκόμων της Αλμωπίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της έρευνας.
Πληροφορίες: 2384350327-271
Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου, 2016