Pellanet

Δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τρφίμων στα ΜΜΕ μετά τη συνάντηση με τους κτηνοτρόφους

Είχαμε μια ειλικρινή, διεξοδική και σε βάθος συζήτηση με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, καθώς για μας - και το έχουμε αποδείξει έμπρακτα με όλες τις προσπάθειες που καταβάλαμε και με αποφάσεις που λάβαμε τους τελευταίους μήνες - ο κτηνοτροφικός κλάδος αποτελεί κομβικό στοιχείο στην ανάκαμψη και ανάπτυξη του αγροτικού μας τομέα.

Ακούσαμε με κατανόηση τα προβλήματα που ανέπτυξαν και τα αιτήματα που μας υπέβαλαν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων και τους δώσαμε ξεκάθαρες και χωρίς υπεκφυγές απαντήσεις. Δεν είναι στην πρόθεσή μας να ωραιοποιήσουμε καταστάσεις, ούτε να δίνουμε υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα.

Τους αναλύσαμε το ζήτημα με τους βοσκοτόπους. Ένα ζήτημα, που δεν προέκυψε σήμερα, αλλά το κληρονομήσαμε από το παρελθόν. Εξηγήσαμε αναλυτικά τις προσπάθειες που καταβάλαμε και καταβάλουμε για την οριστική επίλυσή του. Οι υστερήσεις που παρατηρήθηκαν στις φετινές καταβολές της ενιαίας ενίσχυσης, είναι αποτέλεσμα μιας φαύλης κατάστασης, που επικράτησε τα προηγούμενα χρόνια, που σε καμία περίπτωση και υπό τη δαμόκλεια σπάθη των υψηλών κοινοτικών προστίμων, δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Και δεν πρόκειται να συνεχιστεί.

Φέτος, για τελευταία χρονιά, αφού από την επόμενη χρονιά με την εφαρμογή της καινούργιας ΚΑΠ και τη διευθέτηση που επιτεύχθηκε στο θέμα των βοσκοτόπων θα προστεθούν στις επιλέξιμες προς επιδότηση εκτάσεις οι φρυγανώδεις, οι ποώδεις και οι ξυλώδεις, θα πληρώσουμε ως χώρα για τελευταία χρονιά – το τονίζω – το τίμημα μιας στρεβλής αντίληψης του τι είναι βοσκότοπος και πως τον χρησιμοποιώ για τη λήψη των κοινοτικών ενισχύσεων. Οι επιμέρους κινήσεις που έχουν γίνει θα εξομαλύνουν την κατάσταση όσον αφορά στις καταβολές των ενισχύσεων.

Αυτή είναι η γλώσσα της αλήθειας και με αυτήν μιλήσαμε στους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, όπως θα μιλάμε κάθε φορά που θα συναντιόμαστε. Όπως με τη γλώσσα της αλήθειας τους ενημερώσαμε για τις επόμενες καταβολές της εξισωτικής αποζημίωσης, τόσο της περσινής, όσο και της φετινής, που για πρώτη φορά στα χρονικά από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταβληθεί στα τέλη αυτής της χρονιάς.

Πιστεύουμε ότι όλες οι απαντήσεις που δόθηκαν για τις αποζημιώσεις για τις ζωονόσους, τα προγράμματα και τις επιμέρους ρυθμίσεις που αφορούν τον κτηνοτροφικό τομέα να ικανοποίησαν τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, που στο πρόσωπο της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρέπει να βλέπει το σύμμαχό τους και όχι τον αντίπαλο. Γιατί απλά, όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αλλά έχουμε μαζί με τους κτηνοτρόφους να κτίσουμε το καλύτερο αύριο της ελληνικής κτηνοτροφίας

Δημοσιεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:52 - Βραχιολάκι για όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία -Όλα τα μέτρα Φλωρίδη

12:39 - Φωτιά στα Καλάβρυτα, ανάμεσα στις περιοχές Σιγούνι και Ντούνισα

12:33 - Προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας -Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

12:21 - «Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών»

12:18 - Πανελλαδική Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

15:34 - Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχή της Ημαθίας

11:40 - «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 2o Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

11:38 - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

11:33 - Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Γερμανίας

15:37 - ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΣΤΗ PELLA TV