Pellanet

Έγγραφο της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τις αποζημιώσεις των αγροτών εξαιτίας των πρόσφατων καταστροφών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Έγγραφο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Πρόεδρο του οργανισμού των ΕΛΓΑ με θέμα «Καταστροφή αγροτικής παραγωγής και καλλιέργειας στο Δήμο Σκύδρας» απέστειλε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής,(αρ.πρ.7281/11-7- 2019), έχει ως εξής:

«Για άλλη μια φορά κατά τη φετινή περίοδο, έντονες χαλαζοπτώσεις και ανεμοθύελλα έπληξαν τις καλλιέργειες και το φυτικό κεφάλαιο του Δήμου Σκύδρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Τα συνεχή και εκτεταμένα καιρικά φαινόμενα έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος και της φετινής παραγωγής  φέρνοντας σε απόγνωση τους αγρότες του Δήμου μας.

Ήδη, έπρεπε να έχει ληφθεί μέριμνα για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών. Θα έπρεπε  να γίνουν προσλήψεις έκτακτου προσωπικού (γεωπόνων) από τον ΕΛΓΑ που θα συνέδραμαν στο έργο  του τακτικού προσωπικού, με σκοπό τις άμεσες, αντικειμενικές και δίκαιες εκτιμήσεις των ζημιών.

Να επαναλάβω για ακόμη μία φορά ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της, που ήδη βιώνουμε, πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι οφειλόμενες στα καιρικά φαινόμενα ζημίες.

Επειδή ως γνωστό έχουν γίνει ήδη όλες οι καλλιεργητικές φροντίδες και τα αντίστοιχα έξοδα, (κλάδεμα, ραντίσματα, λίπανση, κλπ.) παρακαλούμε  να προχωρήσετε άμεσα στην προκαταβολή αποζημιώσεων και στην άμεση λήψη όλων των μέτρων για την προστασία του εισοδήματος των παραγωγών και  την ανακούφιση των πληγέντων αγροτών ώστε να μπορέσουν  να επιβιώσουν με τις οικογένειες τους και να καλλιεργήσουν ξανά τα κτήματα τους».

 

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+