Pellanet

Ενστάσεις για την εξισωτική αποζημίωση μέχρι τις 31/8

Σε σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την εξισωτική αποζημίωση, αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα ένστασης σε όλους, είτε είχε απορριφθεί η αίτησή τους, είτε πήραν λιγότερα χρήματα.

Σε διορθωτικές κινήσεις προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ανέκυψαν με τις πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης για το έτος 2013.

Ειδικότερα, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με τη συμμετοχή του υπουργού Γιώργου Καρασμάνη και του αναπληρωτή υπουργού Πάρη Κουκουλόπουλου, αποφασίστηκε κατ΄αρχήν να δοθεί η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων σε όλους, όσοι υπέβαλαν αίτηση, και είτε απερρίφθησαν στην πρώτη πληρωμή της εξισωτικής είτε έλαβαν μικρότερη της αναμενόμενης αποζημίωση. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ενστάσεων είναι η 31η Αυγούστου.

Δεύτερον, αποφασίστηκε να διευρυνθούν ορισμένα βασικά κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως το ηλικιακό όριο που από τα 65 ορίζεται στα 67 έτη, και η ελάχιστη απαραίτητη έκταση βοσκοτόπων, με στόχο την ένταξη περισσότερων δικαιούχων στο καθεστώς της εξισωτικής αποζημίωσης.

Το υπουργείο εκτιμά ότι με τις ρυθμίσεις αυτές και όσες επιπρόσθετα μπορούν να επιτευχθούν σε συνεργασία και με τις ενώσεις των κτηνοτρόφων, οι ελλείψεις που παρουσιάστηκαν με την καταβολή της πρώτης δόσης θα εξαλειφθούν στο μέγιστο βαθμό.

Κύριο μέλημα, όπως αναφέρεται, είναι να βελτιωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και προς όφελος των παραγωγών και κτηνοτρόφων, η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2013. Για το λόγο αυτό δόθηκαν σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) σχετικά με την εφαρμογή των όσων αποφασίστηκαν.

Οι εποπτευόμενοι οργανισμοί του υπουργείου, θα παρέχουν στους παραγωγούς και κτηνοτρόφους διευκρινήσεις και υποστήριξη, ώστε οι φάκελοι να έχουν την απαιτούμενη πληρότητα.

Σημειώνεται ότι οι πιστώσεις που έχει εξασφαλίσει το υπουργείο για την πληρωμή του συνόλου της εξισωτικής για το 2013 ανέρχοται σε 130 εκατ. ευρώ και όπως είχε γίνει για το 2012, τα αναλογούντα ποσά σε κάθε δικαιούχο θα πιστωθούν σε δόσεις έως το τέλος της χρονιάς. Έτσι, η δεύτερη πληρωμή της εξισωτικής στους δικαιούχους έχει προγραμματιστεί να γίνει μέσα στο Σεπτέμβριο.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.