Pellanet

Γιάννης Σηφάκης : Επισιτιστική στο ροδάκινο από την Πέλλα- Συμφωνία με Ημαθία για τις κατανομές ποσοτήτων και διεκδίκηση στρεμματικής ενίσχυσης από την ΕΕ

Συμφωνία ΟΠ και συνεταιρισμών Πέλλας ( μέσω του ΣΕΑΣ) και ΟΠ Ημαθίας για την κατανομή των ποσοτήτων δωρεάν διάθεσης ροδακίνων σε ευπαθείς ομάδες αντί του Ρώσικου εμπάργκο για πρώτη φορά από την εκκίνηση της επισιτιστικής πριν 3 χρόνια. Συγκεκριμένες ποσότητες θα οδηγηθούν στην επισιτιστική από την Πέλλα.

Ετοιμάστηκε ο φάκελος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ειδικό πρόγραμμα για τα ροδάκινα για να δοθεί στρεμματική ενίσχυση στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδακίνων.

Το Υπουργείο ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή γενναία αύξηση των ποσοτήτων επισιτιστικής για το ροδάκινο.
Ξεκίνησε δυναμικά η δωρεάν διάθεση ροδακίνων σε ευπαθείς ομάδες στην Πέλλα. Ήδη 500 τόνοι ροδακίνων από την Πέλλα έχουν διατεθεί στην επισιτιστική και ετοιμάζονται οι επόμενες αποστολές.

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου η σύσκεψη Πέλλας – Ημαθίας με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να ξεκινήσει το πρόγραμμα για το 2017.

Οι αγρότες ζητούν ποσότητες επισιτιστικής από τους 2000 τόνους που μπορεί να διαθέσει το Υπουργείο με απόφαση τους να διατεθούν στο ροδάκινο.

Ο βουλευτής που ξεκίνησε πέρσι την προσπάθεια οργάνωσης των αγροτών της Πέλλας για να μπουν στα προγράμματα ( με πρώτο το πρόγραμμα επισιτιστικής λόγω του εμπάργκο) παρακολουθεί πολύ στενά σε πολύ καλή συνεργασία με όλες τις ΟΠ της Πέλλας την προώθηση του προγράμματος και την πορεία του φακέλου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27