Pellanet

«Οδηγίες της ΔΑΟΚ Πέλλας για τη συγκομιδή και την εμπορία ακτινιδίων»

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Πέλλας κάνει γνωστό σε όλους τους παραγωγούς, τυποποιητές και εμπόρους ακτινιδίων τα παρακάτω:

 

-Η ημερομηνία έναρξης συγκομιδής ακτινιδίων της ποικιλίας Hayward για όλη τη χώρα είναι η 15η Οκτωβρίου κάθε έτους και η ημερομηνία έναρξης της περιόδου εμπορίας για την εγχώρια αγορά η 1η Νοεμβρίου κάθε έτους.

-Οι τυποποιητές-συσκευαστές οφείλουν να διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση, ότι οι ποσότητες ακτινιδίων όλων των ποικιλιών που εισέρχονται σε εγκαταστάσεις τυποποιητηρίων/συσκευαστηρίων προκειμένου να τυποποιηθούν/συσκευαστούν, έχουν αποκτήσει βαθμό ωρίμασης τουλάχιστον 6,2° Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία ποσοστού 15%.

-Οι εισαγωγείς-εξαγωγείς διασφαλίζουν ότι κατά το στάδιο της εξαγωγής-εισαγωγής οι παρτίδες των ακτινιδίων όλων των ποικιλιών έχουν αποκτήσει βαθμό Brix 6,2° Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%.

-Οι έμποροι διαθέτουν τα ακτινίδια όλων των ποικιλιών σε όλα τα άλλα στάδια εμπορίας που έπονται της τυποποίησης-συσκευασίας, εισαγωγής και της εξαγωγής, αφού αυτά έχουν αποκτήσει τουλάχιστον 9,5° Brix.

 

Σε περίπτωση που εντοπιστούν να διακινούνται ποσότητες ακτινιδίων που δεν πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, οι ποσότητες αυτές δεσμεύονται άμεσα χωρίς προηγούμενη σύσταση και διατάσσεται η καταστροφή ή η αλλαγή χρήσης (εξαρτάται από το στάδιο ωρίμανσης και την περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία), υπό την εποπτεία των αρμοδίων ελεγκτικών αρχών και επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ. αριθμ. 9475/136897/18 (ΦΕΚ 4728 Β/22-10-2018) Υπουργικής Απόφασης και του Ν. 4235/2014.

Δημοσιεύτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ