Pellanet

Πιο κοντά η λύση του μεγάλου προβλήματος των 1200 αγροτών με την ΟΠ «Αθηνά»

Νέα στοιχεία για το πρόβλημα 1200 αγροτών με την ΟΠ ΑΘΗΝΑ, που προέκυψαν από την προσπάθεια και την έρευνα που κάνει ο Γιάννης Σηφάκης στην προσπάθεια νομοθετικής λύσης και επανελέγχου των ετών που έγιναν οι καταλογισμοί, φέρνουν πιο κοντά την λύση για την σωτηρία των αγροτών.

Αποδεικνύεται κάθε μέρα πόσο λαθεμένη και τυχοδιωκτική ήταν η προτροπή κάποιων, πριν τρείς μήνες, στους αγρότες να αποδεχτούν και να πληρώσουν.

Επί χρόνια η διεκδίκηση λύσης στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την ομηρία 1200 αγροτών είχε βασιστεί όχι στην ουσία του προβλήματος αλλά σε περιφερειακές αιτιάσεις ( πλαστογραφίες κλπ).

Η ουσία είναι ότι για όλες τις δραστηριότητες που έκανε η αστική εταιρία ( μετά την μετατροπή της ΟΠ σε αστική εταιρία) δικαιούτο να λάβει απαλλακτικό του ΦΠΑ που κακώς δεν έλαβε.

Και η δραστηριότητα των εξαγωγών νωπών οπωροπηκευτικών και η δραστηριότητα πώλησης οπωροκηπευτικών σε μεταποιητικές βιομηχανίες και η δραστηριότητα της απόσυρσης θα μπορούσαν να απαλλαγούν από τον ΦΠΑ.

Με βάση αυτά ο βουλευτής έχει ζητήσει εδώ και ένα μήνα από το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, από το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προτείνεται ο μη καταλογισμός αλληλεγγύως στα μέλη στις περιπτώσεις που ο καταλογισμός ΦΠΑ προέρχεται από δραστηριότητες για τις οποίες μπορούσε να εκδοθεί απαλλακτικό ΦΠΑ.

Με δεδομένη αυτή την πρόθεση να ζητηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ο επανέλεγχος των χρήσεων στις οποίες έγιναν οι καταλογισμοί για να αποκαλυφθεί , πράγματι, ότι αυτές οι δρασρηριότητες της «ΑΘΗΝΑ» μπορούσαν να τύχουν απαλλακτικών από τον ΦΠΑ.

Οι προσπάθειες έχουν ένταθεί μπροστά στο αναπτυξιακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας και αναμένονται εξελίξεις.

Οι εξελίξεις αποδεικνύουν πόσο λαθεμένη ήταν η προτροπή κάποιων, πριν τρείς μήνες, προς τους αγρότες να αποδεχτούν και να πληρώσουν και να γίνει απλά προσπάθεια για μείωση προσαυξήσεων και άλλα απαράδεκτα και τυχοδιωκτικά.

Ο βουλευτής συνεχίζει την μεγάλη προσπάθεια προς την κατεύθυνση λύσης και είναι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα δικαιωθεί τόσο ο ίδιος, όσο και οι παθόντε αγρότες.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27