Pellanet

Πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, ύψους περίπου 1 δις €, «ανάσα» για 660.000 δικαιούχους στον αγροτικό κόσμο

 Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στην πληρωμή της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης του έτους 2013. Η πληρωμή αφορά σε 660.000 δικαιούχους και το ποσό πληρωμής είναι περίπου 1 δις €. Το αρχείο με τα ονόματα των δικαιούχων έχει αποσταλεί στην Τράπεζα Πειραιώς – Α.Τ.Ε. προκειμένου να αρχίσει απο 1/1/2013 η κατευθείαν πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του κάθε δικαιούχου με το αντίστοιχο ποσό, και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, στη διάρκεια της ημέρας, θα μπορούν οι δικαιούχοι να έχουν πρόσβαση στα ποσά τους.

Στο μεταξύ ήδη, μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ (http://www.opekepe.gr/sdip.asp), οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται, τόσο για το καταβληθέν ποσό, όσο και για τυχόν προβλήματα ή σφάλματα κατά την υποβολή της αίτησής τους και για τα οποία δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή της προκαταβολής. Σημειώνεται ότι οι 300.000 αγρότες που δήλωσαν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφωνου, θα ειδοποιηθούν με μήνυμα που θα σταλεί και θα τους ενημερώνει για το ποσό που τους αναλογεί. Η πληρωμή των δικαιούχων με προβλήματα θα γίνει μετά τη διόρθωση των σφαλμάτων με την εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, που προβλέπεται να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την καταβολή των χρημάτων και μάλιστα τη δεδομένη χρονική στιγμή, εξέφρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση τηρώντας τις δεσμεύσεις της, όπως συνέβη και με την καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης και την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών, σήμερα καταβάλλει την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, σε 660.000 δικαιούχους και υποστηρίζει την πολύτιμη για τον τόπο μας αγροτική δραστηριότητα. Σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση και συγκυρία εξασφαλίζουμε την ρευστότητα για την ομαλή παραγωγική διαδικασία των αγροτών και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ο τομέας της γεωργίας είναι πραγματικός πυλώνας στήριξης της προσπάθειας ανάταξης της ελληνικής οικονομίας».

Δημοσιεύτηκε στις 1 Νοεμβρίου, 2013


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!