Pellanet

«Πράσινο φως» για την εξαγωγή ελληνικών ακτινιδίων στη Νότια Κορέα

Το τελικό «ΟΚ» από την αρμόδια Αρχή Animal and Plant Quarantine Agency της Νοτίου Κορέας για την εισαγωγή του στην χώρα της Ασίας, έλαβε το ελληνικό ακτινίδιο.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας μας στην Σεούλ στον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS «κατά συνέπεια το ελληνικό ακτινίδιο δύναται πλέον να εξαχθεί στη Νότια Κορέα αρχής γενομένης από την 22 Απριλίου 2020».

«Το άνοιγμα της αγοράς της Νοτίου Κορέας αντιπροσωπεύει άλλο ένα σημαντικό βήμα για τον τομέα των εξαγωγών νωπών οπωροκηπευτικών της χώρας μας που έχει στοχεύσει πολλές διαφορετικές αγορές κατά την τελευταία δεκαπενταετία», δήλωσε ο ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, Γιώργος Πολυχρονάκης προσθέτοντας: «Στα γραφεία μας έχουν αποσταλεί οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι αποστολές του προϊόντος, ώστε να μην προκύπτουν προβλήματα κατά την είσοδό τους στη Ν Κορέα. Επιπρόσθετα και κατάλογος με στοιχεία επικοινωνίας των σημαντικότερων Κορεατικών εταιρειών εισαγωγής-χονδρεμπορίας ακτινιδίου».
Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση οδηγιών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόσο προς τις αρμόδιες φυτοϋγειονομικές ελεγκτικές αρχές όσο και τους εξαγωγείς.

Οι πρώτες εξαγωγές ελληνικών ακτινιδίων στην Νότια Κορέα
Το 2013 έγιναν οι πρώτες κινήσεις για εξαγωγή ελληνικών ακτινιδίων στην Νότιο Κορέα, ενώ στις 29/3/2016 σε αυτές τις ενέργειες προστέθηκαν τα κεράσια καιτα δαμάσκηνα. Εν συνεχεία, από τις 17 έως τις 25 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εμπειρογνωμόνων της χώρας αυτής με σκοπό την αξιολόγηση του φυτοϋγειονομικού καθεστώτος των ελληνικών οπωρώνων ακτινιδίου και συσκευαστηρίων των ενδιαφερομένων Ελλήνων εξαγωγέων.

 

 

 

 

 

 

 

iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»