Pellanet

Πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο καταβάλλεται το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης

Αύριο, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί στους δικαιούχους παραγωγούς η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης, το υπόλοιπο δηλαδή της βασικής και το λεγόμενο “πρασίνισμα”.

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρης Μελάς, απαντώντας σε ερώτημα της ΕΡΤ Ηρακλείου. Παράλληλα, ανέφερε ότι καταβάλλεται προσπάθεια από τον Οργανισμό για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης την Παρασκευή (24/12), παραμονή των Χριστουγέννων. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε, πρόσθεσε, τα ποσά της εξισωτικής θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 27 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, “μικρό καλάθι” κρατούν οι συνδικαλιστικοί και συνεταιριστικοί φορείς αναφορικά με τα ποσά που θα πληρωθούν αύριο sτους δικαιούχους της ενιαίας ενίσχυσης, που είχαν λάβει “κουτσουρεμένες” προκαταβολές τον περασμένο Οκτώβριο, λόγω των θεμάτων που είχαν ανακύψει με την επίμαχη ΚΥΑ και τις επιλεξιμότητες. Όπως εκτίμησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, Μύρων Χιλετζάκης, πάνω από 10.000 ΑΦΜ στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου θα δουν και πάλι “κουρεμένες” ή και μηδενικές τις καταβολές της επιδότησης. Όπως εξήγησε, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία της Ένωσης, μόνο 40% των προβλημάτων που είχαν ανακύψει από τους ΑΤΑΚ έχουν επιλυθεί. Επίσης, πρόσθεσε, 20.000 παραγωγοί σε όλη τη χώρα θα κληθούν να επιστρέψουν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, ενώ με την αυριανή πληρωμή περιμένουν οι παραγωγοί να δουν κατά πόσο έχουν επιλυθεί τα θέματα που είχαν ανακύψει λόγω των Natura.

Αναφορικά, ωστόσο, με το ύψος της εξισωτική αποζημίωσης, ο κ. Χιλετζάκης, ανέφερε ότι αυτό θα είναι μεγαλύτερο και θα ανέλθει στα 272 εκατομμύρια ευρ

Δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:54 - Δ.Α.Ο.Ε.: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις οικιών σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής

14:46 - ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ΄΄

14:43 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ (ΣΥΝΑΞΙΣ) ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

14:41 - «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ»

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους