Pellanet

Συνάντηση της Θ. Τζάκρη με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ

Συνάντηση είχε εχθές στον ΕΛΓΑ η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Φάνη Κουρεμπέ και τον Αντιπρόεδρο κ. Θ. Ζανιά για το γενικευμένο πρόβλημα της καρπόπτωσης που παρατηρείται σε πολλές καλλιέργειες (ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια κ.λπ.) σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Σε κάποιες περιοχές έχουν ήδη γίνει ήδη επισημάνσεις και έχουν οριοθετηθεί ως θύλακες παγετού. Η εκτίμηση της ηγεσίας του ΕΛΓΑ, όπως μεταφέρεται από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας, είναι ότι οι ζημιές από παγετό εντοπίζονται σε συγκεκριμένους θύλακες.

Η κ. Τζάκρη ζήτησε από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο να συνεχιστεί η διενέργεια των επισημάνσεων ώστε να ελεγχθεί το σύνολο των τοπικών κοινοτήτων που αναφέρουν τον παγετό ως αιτία του φαινομένου της καρπόπτωσης στις δενδρώδεις καλλιέργειες.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η διενέργεια των επισημάνσεων ώστε να διερευνηθούν και οι υπόλοιπες περιοχές που ενδεχομένως μπορούν να εντοπιστούν ως θύλακες παγετού και μπορούν οι παραγωγοί να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι το πέρας της παρατάσεως της προθεσμίας που λήγει σήμερα (έληγε στις 12/4 και παρατάθηκε μέχρι την 19η/4) και ότι με το πέρας των επισημάνσεων θα ενημερωθούν οι παραγωγοί για τις περιοχές που οριοθετήθηκαν τελικά ως θύλακες παγετού.

Η δέσμευση του ΕΛΓΑ είναι ότι θα επιστραφούν τα τέλη εκτίμησης στους παραγωγούς στις καλλιέργειες των οποίων δεν θα γίνουν εξατομικευμένες εκτιμήσεις, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες με έξοδα.

Δημοσιεύτηκε στις 20 Απριλίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.