Pellanet

Δράμα: Σύλληψη δύο μελών για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Δύο μέλη σπείρας, η οποία προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες, συνελήφθησαν χθες, Δευτέρα 4 Ιουνίου, το μεσημέρι, στο νομό Δράμας, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 22 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της πλαστογραφίας, σε συνδυασμό με παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δράστες αποτελούσαν μέλη σπείρας, η οποία μετέφερε παράνομα μη νόμιμους μετανάστες από την περιοχή του Έβρου στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης, διαπιστώθηκε ότι, για την μεταφορά των μη νόμιμων μεταναστών χρησιμοποιούσαν οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, στα οποία τοποθετούσαν πλάστες πινακίδες κυκλοφορίας και ζελατίνες σκούρου χρώματος στα τζάμια, προκειμένου να μην είναι ευδιάκριτο το εσωτερικό τους, να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τους αστυνομικούς, καθώς επίσης να διαφεύγουν σε περίπτωση εντοπισμού και καταδίωξης.

Επιπλέον, χρησιμοποιούσαν νοικιασμένα οχήματα ως προπομπούς, για την αποφυγή αστυνομικών μπλόκων, ενώ το δρομολόγιο που επέλεγαν για την παράνομη μεταφορά, ήταν κυρίως μέσω του παράπλευρου - επαρχιακού οδικού δικτύου.

Στο πλαίσιο των ερευνών, διακριβώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες, την 2-6-2018, μετέφεραν παράνομα από την περιοχή του Έβρου στην ενδοχώρα, 6 μη νόμιμους μετανάστες, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος και προπομπό έτερο νοικιασμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο οι δράστες πραγματοποίησαν την παράνομη μεταφορά, ένα ζεύγος πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, τις οποίες είχαν τοποθετήσει στο παραπάνω όχημα και 2 κινητά τηλέφωνα.

Από την πρόοδο της έρευνας προέκυψε επίσης η συμμετοχή στη σπείρα ενός 25χρονου αλλοδαπού, με το ρόλο του προπομπού, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε, καθώς και ακόμη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 39 και 40 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την 2-6-2018 και 15-5-2018, από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, για παράνομη μεταφορά συνολικά 27 μη νόμιμων μεταναστών.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως το πλέγμα της παράνομης δραστηριότητας όλων των εμπλεκομένων ατόμων στη σπείρα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

 

Δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουνίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:02 - Από τα Γιαννιτσά στην Κρακοβία: Το 1ο Γυμνάσιο σε μια ευρωπαϊκή εμπειρία μάθησης και συνεργασίας.

12:00 - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:56 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 114ης Επετείου της Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

11:53 - 11ος Νυχτερινός Δρόμος Νερού Έδεσσας – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025

11:51 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:49 - Η ενεργειακή κρίση κοστίζει δισεκατομμύρια στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, όπως δείχνει νέα έκθεση, ενώ ακτιβιστές διαμαρτύρονται στις Βρυξέλλες

11:47 - Το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Έδεσσας ανοίγει τις πόρτες του

15:01 - Εναρκτήρια εκδήλωση τού «Λαϊκού Ανοικτού Συνεργατικού Πανεπιστημίου» Δήμου Έδεσσας

14:38 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

14:35 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους