Pellanet

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας για 26 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε περιοχές της Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της Αττικής

 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης ταυτοποιήθηκαν ακόμη 7 άτομα, συνεργοί 3 ατόμων σε βάρος των οποίων είχε προηγηθεί σχηματισμός δικογραφίας για 22 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών

Διέπρατταν κλοπές από οικίες και καταστήματα αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και οχήματα, με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τις 160.000 ευρώ

Επιπλέον διαπιστώθηκε η εμπλοκή του ενός σε υπόθεση τοκογλυφίας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης ταυτοποιήθηκαν ακόμη 7 άτομα, ύστερα από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, που ακολούθησε μετά από τη σύλληψη 32χρονου ημεδαπού και το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 34χρονου ημεδαπού και 38χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, για 22 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών σε Πιερία, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας από 30 έως 40 ετών, που κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και μαζί με τους παραπάνω τρεις συνεργούς τους, από το Μάρτιο έως και τον Ιούνιο του 2017, διέπρατταν συστηματικά και με διαφορετικές συνθέσεις, κλοπές από οικίες και καταστήματα, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα, οχήματα και αντικείμενα αξίας.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα διαπιστώθηκε ότι εκτός των προαναφερόμενων κλοπών, ενέχονται σε 2 διαρρήξεις οικιών, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 10.300 ευρώ, σε κλοπή αυτοκινήτου καθώς και σε κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας από σταθμευμένο όχημα, σε περιοχές της Πιερίας και της Αττικής.

Συνολικά, ενέχονται σε 26 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Αττικής, με τη λεία τους να υπολογίζεται στις 167.000 ευρώ.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι ο 32χρονος που είχε συλληφθεί με την αρχική δικογραφία, εκμεταλλευόμενος την οικονομική δυσχέρεια 39χρονου ημεδαπού, τον Απρίλιο του 2017 σύναψε μαζί του δάνειο ύψους 5.000 ευρώ, με τοκογλυφικούς όρους.

Η συμπληρωματική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:02 - Από τα Γιαννιτσά στην Κρακοβία: Το 1ο Γυμνάσιο σε μια ευρωπαϊκή εμπειρία μάθησης και συνεργασίας.

12:00 - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:56 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 114ης Επετείου της Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

11:53 - 11ος Νυχτερινός Δρόμος Νερού Έδεσσας – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025

11:51 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:49 - Η ενεργειακή κρίση κοστίζει δισεκατομμύρια στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, όπως δείχνει νέα έκθεση, ενώ ακτιβιστές διαμαρτύρονται στις Βρυξέλλες

11:47 - Το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Έδεσσας ανοίγει τις πόρτες του

15:01 - Εναρκτήρια εκδήλωση τού «Λαϊκού Ανοικτού Συνεργατικού Πανεπιστημίου» Δήμου Έδεσσας

14:38 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

14:35 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους