Pellanet

Μεσσηνία: Συνταξιούχος αστυνομικός σε κύκλωμα ναρκωτικών

Άφαντος παραμένει ο 69χρονος συνταξιούχος αστυνομικός ο οποίος έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις διωκτικές Αρχές στη Μεσσηνία, ενώ έχει καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις για υποθέσεις ναρκωτικών. Αυτή τη φορά εμπλέκεται στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτό, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δε θα είναι πιθανότατα το μόνο ένταλμα που θα εκδοθεί και θα αφορά στην εν λόγω υπόθεση. Η δικογραφία, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, περιλαμβάνει πάνω από 140 άτομα και ορισμένα έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν, όχι μόνο για αδικήματα περί ναρκωτικών, αλλά και γι’ άλλες κακουργηματικές πράξεις.

Στο μεταξύ, την Κυριακή έκλεισε ο κύκλος των απολογιών των οκτώ συλληφθέντων με δύο προφυλακίσεις, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Απολογίες

Οι πρώτοι τέσσερις από τους συλληφθέντες για την υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών απολογήθηκαν το Σάββατο και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, μία 44χρονη οδηγός του ταξί, ένας 50χρονος από το Χαρακοπιό, μία 65χρονη πρώην γυναίκα του κατηγορούμενου ως αρχηγού και ένας 49χρονος από την Καλαμάτα. Σε όλους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους. Μόνο για την 44χρονη οδηγό του ταξί ορίσθηκε επιπλέον χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Την Κυριακή απολογήθηκαν οι υπόλοιποι συλληφθέντες. Για τον 55χρονο που κατηγορείται ως αρχηγός της ομάδας και ο οποίος είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους λόγω προβλημάτων υγείας, αποφασίσθηκε να μείνει ελεύθερος με αυστηρότερους περιοριστικούς όρους. Θα πρέπει να καταβάλει άμεσα εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ, να παραμένει στην κατοικία που έχει δηλώσει και να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα 4 φορές το μήνα.
Για την 40χρονη σύζυγό του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίσθηκε η προφυλάκισή της, ενώ και γι’ αυτή θα ζητηθεί να αρθεί η προσωρινή κράτηση λόγω προβλημάτων υγείας.

Προφυλακιστέος για διακίνηση ναρκωτικών κρίθηκε και ένας 49χρονος από τη Θουρία, ενώ ο 47χρονος ιδιοκτήτης του ταξί αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, καθώς και καταβολής εγγύησης 15.000 ευρώ.

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27

13:12 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια

13:08 - Μια Μαγική Βραδιά Κάτω από την Πανσέληνο: Ο Απόηχος της Συναυλίας του Κώστα Χατζή στην Έδεσσα

18:15 -  Ώρες ευθύνης για τους βουλευτές της Πέλλας δεν αντέχει η . κόκκινη γέφυρα .

11:55 - «ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ»