Pellanet

Συμμορία ληστών ρήμαζε εκκλησίες, οικίες και επιχειρήσεις, ακόμα και σχολικό κυλικείo

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξακριβώθηκε η δράση συμμορίας, που διέπραττε κλοπές σε εκκλησίες, οικίες και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Πιερίας.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση χθες πρωινές ώρες, συνελήφθησαν ένας 29χρονος, ένας 22χρονος, ένας 18χρονος και ένας ανήλικος, όλοι τους ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα παραπάνω άτομα από το Δεκέμβριο του 2016, ενώθηκαν σε συμμορία μαζί με 27χρονο ημεδαπό συνεργό τους, διαπράττοντας από κοινού, αλλά και με διαφορετικές συνθέσεις, κλοπές σε περιοχές της Πιερίας με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Συγκεκριμένα από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι διέπραξαν συνολικά:

  • 26 διαρρήξεις – κλοπές σε παγκάρια εκκλησιών,
  • διαρρήξεις – κλοπές σε δύο εξοχικές κατοικίες,
  • 2 διαρρήξεις – κλοπές σε δημοτικό κέντρο αναψυχής και κυλικείο σχολικού συγκροτήματος,
  • κλοπές καυσίμου από δύο σταθμευμένα οχήματα και
  • 16 απόπειρες κλοπής χρηματικών ποσών από παγκάρια Ιερών Ναών.

Αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακό εξοπλισμό και άλλα αντικείμενα με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τις 32.000 ευρώ.

Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επιπλέον 14 ατόμων (11 ανδρών και 3 γυναικών) ηλικίας 21 έως 53 ετών και ανήλικης, για κατά περίπτωση κλοπή, αποδοχή κλεμμένων αντικειμένων, κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία:

  • ημεδαπού έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης, ο οποίος μαζί με τον 29χρονο συλληφθέντα, προμηθεύτηκαν στις αρχές του 2017 στη Βουλγαρία, πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 20.000 ευρώ, τα οποία διέθεσαν στην αγορά.
  • 6 ατόμων (5 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός) για κλοπές και συνδρομή στα μέλη της συμμορίας.
  • 4 ατόμων (3 ημεδαποί και ένας αλλοδαπός), οι οποίοι προμηθεύτηκαν έναντι χρηματικών ποσών μέρος των κλεμμένων αντικειμένων.
  • 4 ημεδαπών γονέων, για παραμέληση εποπτείας των ανηλίκων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων σε περιοχές της Πιερίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 μαχαίρια, φυσίγγια, διαρρηκτικά εργαλεία, φακοί και κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, μέσα στο οποίο εντοπίσθηκαν επίσης διαρρηκτικά εργαλεία.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:02 - Από τα Γιαννιτσά στην Κρακοβία: Το 1ο Γυμνάσιο σε μια ευρωπαϊκή εμπειρία μάθησης και συνεργασίας.

12:00 - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:56 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 114ης Επετείου της Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

11:53 - 11ος Νυχτερινός Δρόμος Νερού Έδεσσας – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025

11:51 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:49 - Η ενεργειακή κρίση κοστίζει δισεκατομμύρια στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, όπως δείχνει νέα έκθεση, ενώ ακτιβιστές διαμαρτύρονται στις Βρυξέλλες

11:47 - Το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Έδεσσας ανοίγει τις πόρτες του

15:01 - Εναρκτήρια εκδήλωση τού «Λαϊκού Ανοικτού Συνεργατικού Πανεπιστημίου» Δήμου Έδεσσας

14:38 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

14:35 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους