Pellanet

Συνελήφθησαν 2 άτομα στο Κιλκίς για διαρρήξεις διαμερισμάτων με τη μέθοδο της αναρρίχησης

Εξιχνιάστηκαν 7 διαρρήξεις διαμερισμάτων και 3 απόπειρες που έγιναν το τελευταίο δίμηνο στην πόλη του Κιλκίς

 Η συνολική τους λεία ξεπερνά τις 36.000 ευρώ

 Συνελήφθησαν χθες (17 Δεκεμβρίου 2025) στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κιλκίς, ένας αλλοδαπός άνδρας και ένας ημεδαπός άνδρας, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι άνδρες δρώντας από κοινού και με τη μέθοδο της αναρρίχησης, παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα διαμερισμάτων, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι, το χρονικό διάστημα από 7 Νοεμβρίου 2025 έως 13 Δεκεμβρίου 2025 διέπραξαν 7 διαρρήξεις διαμερισμάτων στην πόλη του Κιλκίς, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.100 ευρώ, καθώς και κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 26.100 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Επίσης στις αρχές Δεκεμβρίου του 2025 διέρρηξαν ακόμα 2 οικίες στην πόλη του Κιλκίς, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς οι 2 άνδρες χθες το απόγευμα στην πόλη του Κιλκίς, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε διαμέρισμα και κατά τη στιγμή της σύλληψης τους αντιστάθηκαν, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή του αλλοδαπού άνδρα βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο αποδόθηκε στη νόμιμη κάτοχό του.

Επιπλέον στην κατοχή των 2 ανδρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, κουκούλα full-face, κλειδιά αυτοκινήτων, 1 κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ.

 

Σε κοντινό σημείο βρέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 30 Νοεμβρίου 2025 στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαριλάου – Αναλήψεως και στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κατσαβίδι.

 Το κλεμμένο όχημα κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στον νόμιμο κάτοχό του.

 Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

 Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Δημοσιεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ