Pellanet

Συνελήφθησαν 6 άτομα στη Σιθωνία Χαλκιδικής για κλοπή ελαιοκάρπου

 

Εντοπίσθηκαν τη στιγμή που αφαιρούσαν καρπούς από ελαιόδεντρα σε αγροτεμάχιο όπου είχαν εισέλθει παράνομα

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι δύο από τους συλληφθέντες ενέχονται σε ακόμη δύο κλοπές καρπών ελιάς από αγροτεμάχια

Συνελήφθησαν προχθές (27 Οκτωβρίου 2017) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιθωνίας και του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Χαλκιδικής, 6 άτομα για κλοπή ελαιοκάρπου από αγροτεμάχιο στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 45 και 21 ετών, τρεις υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 56, 53 και 50 ετών, καθώς και έναν 38χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι το μεσημέρι της 27-10-2017 μπήκαν παράνομα σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 26χρονου ημεδαπού και προέβαιναν σε συγκομιδή ελαιοκάρπου από 6 δέντρα, με τη χρήση γεωργικού μηχανήματος, το οποίο κατασχέθηκε.

Επιπλέον, την προηγούμενη ημέρα ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από διπλανό αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 26χρονου, καρπούς από 47 ελαιόδεντρα, τα οποία στη συνέχεια παρέδωσαν σε ελαιοτριβείο της περιοχής, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Από την περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο ημεδαποί το τελευταίο διάστημα, διέπραξαν ακόμη δύο κλοπές καρπών ελιάς και ξυλείας, από αγροτεμάχια σε περιοχή της Σιθωνίας.

Από την προανάκριση των αστυνομικών εξακριβώθηκε ο 45χρονος με τον 21χρονο, την τελευταία εβδομάδα παρέδωσαν σε ελαιοτριβείο συνολικά 2 τόνους και 39 κιλά καρπών ελιάς, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

 

Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ