Pellanet

Φιναλίστ στην μπάλα και σε τροχιά πρόκρισης για το Παρίσι η Λύτρα, μετά την πρεμιέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ελπιδοφόρο ήταν το ελληνικό ξεκίνημα στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, στη Βαλένθια, όπου η Παναγιώτα Λύτρα έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» και παράλληλα έκλεισε θέση για τον βραδινό τελικό της μπάλας, ενώ η Μαρία Δερβίση έκανε τη δική της αξιόλογη προσπάθεια.

Η 16χρονη Λύτρα ήταν καταπληκτική στην μπάλα (6η με 32,750 β.), πήρε κάπως χαμηλότερη βαθμολογία στο στεφάνι (22η με 30,800 β.) και μέχρι στιγμής βρίσκεται στη 15η θέση της προσωρινής κατάταξης του σύνθετου ατομικού με 63,550 βαθμούς, διατηρώντας ακέραιες τις πιθανότητές της για κατάκτηση ενός Ολυμπιακού εισιτηρίου στο ατομικό, σε μια μάχη που θα είναι για γερά νεύρα και θα κριθεί στο φινάλε.

Από την πλευρά της, η Δερβίση συγκέντρωσε 29,400 β. στην μπάλα (34η) και 23,800 β. στο στεφάνι (70ή) και είναι προς το παρόν 52η στην ενδιάμεση κατάταξη του σύνθετου ατομικού με 53,200 βαθμούς.

Χάρη στην σπουδαία εμφάνισή της στην μπάλα, η Παναγιώτα Λύτρα θα έχει την ξεχωριστή τιμή να βρεθεί μεταξύ των οκτώ φιναλίστ στον αποψινό τελικό του αγωνίσματος (22:47 - 23:22 ώρα Ελλάδας), δηλώνοντας για πρώτη φορά παρούσα στους τελικούς οργάνων ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Για τη νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια αυτή θα είναι η καλύτερη ψυχολογική τόνωση ενόψει του αυριανού, δεύτερου σκέλους του προκριματικού, που θα καθορίσει την Ολυμπιακή πρόκριση. Οι αθλήτριες θα εκτελέσουν προγράμματα με κορδέλα και κορύνες, με τις δύο εκπροσώπους της Εθνικής να συμμετέχουν στον τελευταίο χρονικά όμιλο (Πέμπτη 24/08, ώρα 18:30 - 20:42) και να είναι εκείνες που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της ημέρας.

Οι νικήτριες των 14 Ολυμπιακών εισιτηρίων θα αναδειχθούν από τα αποτελέσματα του διήμερου προκριματικού, λαμβάνοντας υπόψη το άθροισμα των τριών υψηλότερων βαθμολογιών κάθε αθλήτριας στα τέσσερα όργανα.
Το εισιτήριο θα σφραγίσουν σίγουρα όσες αθλήτριες βρεθούν στο «τοπ 14», αλλά ακόμα και η 17η ή η 18η θέση είναι πιθανό να δώσει την απευθείας πρόκριση, με δεδομένο ότι τέσσερις χώρες (Ιταλία, Γερμανία, Βουλγαρία και η «οικοδέσποινα» Γαλλία) έχουν ήδη εξασφαλισμένη από μία θέση στο Παρίσι.
Όσες χώρες δεν τα καταφέρουν στη Βαλένθια θα έχουν μία τελευταία ευκαιρία στα ηπειρωτικά πρωταθλήματα του 2024, μέσα από τα οποία θα δοθεί από ένα επιπλέον Ολυμπιακό εισιτήριο για κάθε ήπειρο.

Δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

15:01 - Εναρκτήρια εκδήλωση τού «Λαϊκού Ανοικτού Συνεργατικού Πανεπιστημίου» Δήμου Έδεσσας

14:38 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

14:35 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

14:30 - Οκτώβριος – Μήνας Ενημέρωσης και Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού –  1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:48 - Δώδεκα ρόλοι, 45 λεπτά στη σκηνή και ένα θέατρο όρθιο στο χειροκρότημα    Ο Μάριος και το θεατρικό φυτώριο που ανθίζει στη Νέα Πέλλα

16:31 - Εξιχνίαση κλοπής

15:04 - Μάγεψε τους ακροατές του Πέλλα FM ο Μάριος από τη Νέα Πέλλα

17:45 - «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ¨ΤΣΟΥΦΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ¨»

17:18 - «Εκπαιδευτικές δράσεις εκτός σχολικής μονάδας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» άρθρο με την άποψή του Ηλία Διαμαντόπουλου

10:15 - Ο «τολμηρός Μάριος» από τη Νέα Πέλλα στην πρώτη του παράσταση