Pellanet

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΣΤΟ 2Ο AXIOS RUNNING FESTIVAL

Μέσα στη φύση, μέσα στο πράσινο, δίπλα στον Αξιό ποταμό, η πλέον περιβαλλοντολογική διαδρομή για τρέξιμο, η διαδρομή που μπορούν να απολαύσουν κάθε μέτρο της οι δρομείς, σ ένα τοπίο που η ίδια η φύση δημιούργησε τα μονοπάτια της, το 2ο Axios Running Festival ανοίγει τις πύλες του στο δρομικό κίνημα, σαφώς πιο έτοιμο, σαφώς πιο ποιοτικό και σαφώς πιο ενεργό προς όφελος του δρομέα.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος,  απόλυτα ικανοποιημένος με την "πιλοτική" πρώτη διοργάνωση, είναι σίγουρος πως η φετινή θα είναι αντάξια των προσδοκιών όλων, καλώντας κατ’ αρχήν δρομείς και οικογένειες από την Κεντρική Μακεδονία αλλά και από την υπόλοιπη χώρα και τα Βαλκάνια για συμμετοχή σε μία εκδήλωση πολύπλευρης αθλητικής και πολιτιστικής εμπειρίας.

Ανάλογο κάλεσμα απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Διαμαντής Διαμαντής, στο πλαίσιο της Επίσημης Παρουσίασης του 2ου Axios Running Festival που αναφέρθηκε αναλυτικά στις παράλληλες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά και στον οικολογικό χαρακτήρα του. Στόχος της δημοτικής αρχής και των Θεσμικών και Εθελοντικών Φορέων της περιοχής είναι να καθιερώσουν το γεγονός αυτό σε ένα υψηλού επιπέδου προϊόν αθλητικού τουρισμού το όποιο θα προσφέρει τουριστικά και εμπορικά στον τόπο και παράλληλα θα στρέφει τον κόσμο προς τον αθλητισμό υγείας με όλα τα γνωστά θετικά ευεργετικά αποτελέσματα.

Στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκηδόνος το παρόν έδωσε ο Δρόσος Χριστόπουλος διευθυντής των άκρως πετυχημένων Διεθνών Διοργανώσεων του Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος και του Νυχτερινού Ημιμαραθωνιου Θεσσαλονίκης, αναλύοντας το αγωνιστικό πρόγραμμα αλλά και τον στόχο της καθιέρωσης του ως από τους σημαντικότερους και ποιοτικότερους αγώνες της επαρχίας,  μέσα στην επόμενη πενταετία.

Επίσης ο Σύμβουλος Περιβαλλοντικής Ευθύνης των συνεργαζόμενων διοργανώσεων της Θεσσαλονίκης Αργύρης Γεωργίλας, μετέφερε την εμπειρία του σε θέματα οργάνωσης «πράσινων εκδηλώσεων» και αναφέρθηκε στα βήματα που θα ακολουθήσει η διοργάνωση στη σταδιακή μετατροπή της σε οικολογική.

Πάνω στο μέλλον της διοργάνωσης ήταν και η αναφορά του Βασίλη Μπλέσιου,  οικονομολόγου και Γεν. Γραμματέα του ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης,  ο οποίος πρόσφατα συμμετείχε ως εισηγητής στο πρόσφατο 23ο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού και Ανάπτυξης της ΕλλΕΔΑ, αναφερόμενος στα στοιχεία βάση των οποίων η διοργάνωση μπορεί να αναπτυχθεί εμπορικά προσελκύοντας υποστηρικτές και στρατηγικές συνεργασίες.

Εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση https://axiosrunningfestival.org

AXIOS RUNNING FESTIVAL | 19 Μαΐου 2024

Δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ