Pellanet

Θρυλικός Τσιτσιπάς, κατέκτησε το ATP Finals

ο έκανε και αυτό ο Τσιτσιπάς! Η τεράστια εβδομάδα του Στέφανου Τσιτσιπά ολοκληρώθηκε με μοναδικό τρόπο. Ο Στεφ επικράτησε 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4) επί του Ντόμινικ Τιμ και κατέκτησε το ATP Finals. Ο 21χρονος ήταν ο κορυφαίος στην εβδομάδα των κορυφαίων στο Λονδίνο και δίκαια έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Το πρώτο σετ ήταν κλειστό με τους δύο τενίστες να κρατά το σερβίς τους με σχετική ευκολία. Αμφότεροι δημιούργησαν από τρία break points χωρίς να εκμεταλλευτούν κανένα από αυτά. Έτσι, οδηγηθήκαμε στο tie break.

Εκεί ο Τιμ έκανε πρώτος mini break και κατάφερε να προηγηθεί με 3-0. O Τσιτσιπάς κατάφερε να το πάρει πίσω και να φέρει το tie break στα ίσα (5-5). Ο Αυστριακός ήταν, όμως, πιο ψύχραιμος και κατάφερε να κλείσει το πρώτο σετ με 7-6 (6).

Η λογική θα ήθελε τον Τιμ να μπει δυνατά στο δεύτερο σετ έχοντας το ψυχολογικό πλεονέκτημα, αλλά συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με δύο γρήγορα breaks κατάφερε να προηγηθεί με 3-0 και επί της ουσίας να βάλει τις βάσεις για το 1-1.

Στη συνέχεια ο Τιμ έπαιξε φουλ επιθετικά, προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά ήταν αργά. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κράτησε απλά το σερβίς του και μέσα σε περίπου 25 περίπου λεπτά έφτασε στο 1-1 σετ με 6-2.

Με την έναρξη του τρίτου σετ ο Τσιτσιπάς δημιούργησε δύο break point στο σερβίς του Τιμ, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο δεύτερο service game του Αυστριακού ο Στεφ έκανε ξανά το ίδιο μόνο που αυτή τη φορά έκανε το break. Ο Τιμ αντέδρασε και πήρε πίσω το break στο έκτο game και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 4-3.

Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και έτσι φτάσαμε στο δεύτερο tie break. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 4-1, ο Τιμ έφερε το tie break στα ίσα με 4-4. Ο Τσιτσιπάς είχε όμως τα ψυχικά αποθέματα και με τρεις διαδοχικούς πόντους έφτασε στην κατάκτηση του αγώνα.

sport24.gr

Δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.