Pellanet

Ένας νεκρός στη Χίο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Χίος εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ένας ηλικιωμένος στα νότια του νησιού έχασε τη ζωή του όταν εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ολύμπι της νότιας Χίου, ενώ μεγάλα προβλήματα σημειώνονται στο νησί από την ισχυρή βροχόπτωση. Η ΕΜΥ προβλέπει ότι οι ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστούν και την Τρίτη στο ανατολικό Αιγαίο, πριν αρχίσουν να εξασθενούν την Τετάρτη.
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί στη Χίο συνολικά 140 κλήσεις για άντληση υδάτων από κατοικίες και καταστήματα από το πρωί της Δευτέρας.
Έχουν αναφερθεί επίσης 10 περιστατικά εγκλωβισμού οδηγών στα ΙΧ τους, για τους απεγκλωβισμούς των οποίων επιχειρούν 35 πυροσβέστες, ενώ στο νησί στάλθηκαν ενισχύσεις από τη Μυτιλήνη.
Η κακοκαιρία είχε δημιουργήσει προβλήματα σε μεγάλο μέρος της χώρας τη Δευτέρα, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα.
Tα πυροσβεστικά Κλιμάκια δέχθηκαν δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων στην Αθήνα και ιδιαίτερα την ανατολική Αττική, την Αρεόπολη, τη Σύρο και τη Μυτιλήνη.

Προειδοποίηση από την ΕΜΥ και για την Τρίτη

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα καιρικά φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι και την Τρίτη.
Η ΕΜΥ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα αλλά και για την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη το πρωί.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι τοπικά στο Αιγαίο θα φθάνουν τα επτά μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία.
Για την Τετάρτη η ΕΜΥ προβλέπει παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στα
δυτικά και το ανατολικό αιγαίο, αλλά βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Και για την Πέμπτη η ΕΜΥ προβλέπει λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα βροχών στα βορειοδυτικά. Newsroom ΔΟΛ

Δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας

13:31 - Το «απόλυτο» σε νίκες ξανά για την ομάδα βόλεϊ  ΠΑΣ Ίκαρο Έδεσσας – Εντυπωσιακό 3 στα 3 το Σαββατοκύριακο!