Pellanet

1,36 εκατ ευρώ από την Κομισιόν -Για συσκευές λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων

Έκτακτη χρηματοδότηση για την Ελλάδα, ύψους 1,36 εκατ ευρώ για την απόκτηση 90 συσκευών λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, οι συσκευές δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι απαραίτητες για την ορθή ταυτοποίηση και καταγραφή των μεταναστών στα ελληνικά σύνορα, αλλά και για την αποτελεσματική λειτουργία των hotspots που έχουν δημιουργηθεί στη Λέσβο, τη Χίο, τη Λέρο, την Κω και τη Σάμο.

«Οι 90 συσκευές δακτυλικών αποτυπωμάτων θα συνδέονται με το κεντρικό σύστημα της κοινής βάσης EURODAC για την ανταλλαγή πληροφοριών και θα εγκατασταθούν στα σημεία διέλευσης των συνόρων σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου», αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

 Σημειώνεται ότι το ποσό των 1,36 εκατ. ευρώ προέρχεται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF). Η Επιτροπή επισημαίνει, επίσης, ότι αυτή η έκτακτη βοήθεια προς την Ελλάδα εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης συγκεκριμένων αποτελεσματικών δράσεων στα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν μεγάλες μεταναστευτικές πιέσεις. Η συνολική έκτακτη χρηματοοικονομική βοήθεια που έχει προβλέψει η Επιτροπή για το 2016 σε όλα τα κράτη-μέλη ανέρχεται σε 55,9 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και σε 133 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF)

Για την Ελλάδα, το εθνικό πρόγραμμα ανέρχεται σε περίπου 509 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2014-2020, εκ των οποίων 33 εκατ. ευρώ έχουν ήδη καταβληθεί.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027