Pellanet

2,5 εκατομμύρια ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση της Βουλής

Έργα, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα υλοποιηθούν στη Βουλή για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Σε έργα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ προχωρά η Βουλή.

Ηδη, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, υπέγραψε πρόσκληση υποβολής πρότασης έργου προς τη Βουλή για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και έργα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι δράσεις θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ και ήδη η Βουλή έχει ήδη προετοιμάσει πλήρη φάκελο για τη δράση «Πρότυπα Επιδεικτικά Έργα Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Δημόσια Κτίρια».

Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου του Κοινοβουλίου είναι 27.023 τμ ενώ οι θερμαινόμενοι/ψυχόμενοι χώροι στους οποίους θα επικεντρωθούν οι παρεμβάσεις είναι 24.943 τμ. Η ενεργειακή κατηγορία στην οποία εντάσσεται το Μέγαρο της Βουλής είναι η Δ και, με τα προτεινόμενα μέτρα, η εξοικονόμηση ενέργειας θα είναι μεγαλύτερη του 30%, ενώ η ενεργειακή τάξη θα ανέβει κατά μια τουλάχιστον κατηγορία.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ, Σταύρου Καλαφάτη εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι «η Βουλή δίνει πρώτη το παράδειγμα, τόσο συμβολικά όσο και ουσιαστικά, στην προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος».

Δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτωβρίου, 2013


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:28 - Δήμος Έδεσσας-εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο Guillain – Barre (Γκιλέν Μπαρέ)

14:23 - Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο που έγινε τον Οκτώβριο του 2017 στη Χαλκιδική

13:31 - 1η θέση σε διαγωνισμό της YMEF κατέκτησε μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Πέλλας

12:33 - Για Απόκριες και Κούλουμα η πυξίδα δείχνει και φέτος Σκύδρα

11:22 - ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

12:35 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ

19:44 - Απάτη: Στην Πέλλα οι νεκροί ποτίζουν χωράφια!

19:42 - Στη δεξίωση για το νέο έτος του Επιμελητηρίου Πέλλας ο Λάκης Βασιλειάδης

19:39 - Εδεσσαϊκό Καρναβάλι-Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 – Επίσημη Έναρξη Καρναβαλιού –

19:36 - Ισχυρό μήνυμα στήριξης του Έβρου και συνολικά της Θράκης από τον ΥπΑΑΤ, Κώστα Τσιάρα – Τα μέτρα που ανακοίνωσε σε σύσκεψη με παραγωγούς στην Αλεξανδρούπολη