Pellanet

40 φωτιές μέσα σε ένα 24ωρο σε όλη την Ελλάδα- Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς υπάρχει υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αχαϊας, Έβρου και Κυκλάδων, καθώς και στα νησιά Κρήτη, Σκύρος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κύθηρα και Κάρπαθος.

Σαράντα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές, η κατάσταση έχει ως εξής:

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το απόγευμα, στην περιοχή Καφενεδέλια Λέσβου είναι σε εξέλιξη, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν τώρα 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 64 άτομα πεζοπόρο τμήμα (εκ των οποίων 10 από την 1η ΕΜΑΚ και 30 από τη 2η ΕΜΑΚ), 6 εθελοντές, 2 οχήματα ΟΤΑ, 4 ιδιωτικά βυτιοφόρα. 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη. Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν από 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα που αναμένονται από την Περιφέρεια Αττικής.

Σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, την Τρίτη το μεσημέρι, στην περιοχή Αγιοι Ανάργυροι Σπετσών. Αυτή την ώρα επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 όχημα ΟΤΑ.

Επίσης, σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το μεσημέρι, στη συμβολή της λεωφόρου Αναβύσσου με την οδό Παναγούλη. Παραμένουν στο σημείο και επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή της 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 5 οχήματα ΟΤΑ και 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Ταυτόχρονα, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, το Ωραίο Ηλείας και το Γεράκι Ηλείας.

Σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αχαϊας, Έβρου και Κυκλάδων, καθώς και στα νησιά Κρήτη, Σκύρος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κύθηρα και Κάρπαθος.

Πηγή:  iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27