Pellanet

47 οχήματα κοινής ωφελείας έχουν ήδη παραδοθεί από τον ΤΑΠ

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) συνεχίζει την υλοποίηση του διαπεριφερειακού του προγράμματος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ | Δωρεά Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που διατρέχει ο αγωγός. Οι πιο πρόσφατες παραδόσεις αφορούν σε 10 ακόμη ασθενοφόρα, καθώς και το τελευταίο από τα συνολικά 15 εκχιονιστικά μηχανήματα που είχαν προγραμματιστεί, ανεβάζοντας τον αριθμό των οχημάτων που βρίσκονται ήδη στη διάθεση των τοπικών κοινοτήτων σε 47, και το ποσοστό υλοποίησης του προγράμματος σε πλέον του 50%.

Η συνολική επένδυση ξεπερνά τα €10 εκατ., είναι δηλαδή από τις μεγαλύτερες που πραγματοποιεί ο ΤΑΡ στις τοπικές κοινότητες της Ελλάδας από τις οποίες διέρχεται. Και αφορά σε 90 περίπου οχήματα κοινής ωφέλειας που διαθέτουν συστήματα και δυνατότητες τελευταίας τεχνολογίας: ασθενοφόρα εξειδικευμένου ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού, απορριματοφόρα και οχήματα καθαρισμού δρόμων, δασικά, πυροσβεστικά, εκχιονιστικά, και οχήματα πολιτικής προστασίας.

Συνολικά, έως τον Απρίλιο του 2018 έχουν παραδοθεί 32 ασθενοφόρα οχήματα, 2 στο Νοσοκομείο του Κιλκίς και 30 στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, το οποίο με τη σειρά του τα διέθεσε στα παραρτήματα Μακεδονίας και Θράκης του ΕΚΑΒ στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη. Υπολείπεται μόνο ένα ασθενοφόρο όχημα πολύ συγκεκριμένων προδιαγραφών για τη μεταφορά υπέρβαρων ασθενών.

Σε ό,τι αφορά τα 15 συνολικά εκχιονιστικά, πρόκειται για οχήματα-πολυμηχανήματα με κίνηση σε όλους τους τροχούς που διαθέτουν αφενός εκχιονιστικό μηχανισμό και αλατιέρες, για τις ανάγκες καθαρισμού χιονιού και πάγου στις περιοχές που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας, κι αφετέρου συνδυάζουν τις ιδιότητες χλοοκοπτικού, κοπτικού και μηχανήματος κλαδέματος. Παραδόθηκαν στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε μεμονωμένους δήμους.

Το πρόγραμμα ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ υλοποιείται στο πλαίσιο των εθελοντικών Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του ΤΑΡ, εστιάζοντας στην προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, και στην περιβαλλοντική διαχείριση. Πρόκειται για δωρεά οχημάτων κοινής ωφελείας που εξυπηρετούν ουσιαστικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός, και ανταποκρίνονται σε σχετικά αιτήματα που υπέβαλαν στον ΤΑΡ φορείς και εκπρόσωποι των κοινωνιών αυτών.

Το επόμενο σκέλος των παραδόσεων, περιλαμβάνει 17 οχήματα καθαριότητας, 20 δασικά/οχήματα πολιτικής προστασίας και 4 πυροσβεστικά που θα ολοκληρώσουν πλήρως το εκτεταμένο αυτό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2017.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:24 - Ανακοίνωση απαγόρευσης καύσης έως και την Τρίτη 18 Μαρτίου

10:07 - Παιδική θεατρική παράσταση στα Γιαννιτσά

09:25 - Ενημερωτικές δράσεις του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου για την πρόληψη από τον καρκίνο του παχέος εντέρου

09:20 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (12/3)

09:14 - 1ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

14:24 - Μιχάλης Κατρίνης: Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος του ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού

13:18 - Το Σάββατο 15 Μαρτίου στη Νέα Έφεσο το 8ο δωρεάν ενημερωτικό – εκπαιδευτικό σεμινάριο χρήσης απινιδωτή, απόφραξης αεραγωγού και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης

13:16 - EKΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

12:14 - Έκθεση ζωγραφικής του τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

12:08 - Συμμετοχή μαθητριών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου -1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας στον διαγωνισμό εικονικής επιχείρησης του JA Greece με την Amaltheia’s Naturals: Φυτικά Καλλυντικά