Pellanet

Αδειο καλάθι από τον Γιώργο

Αναγκαία η αναμόρφωση της χώρας με συντονισμένη δράση", το μήνυμα του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου από τη συμπρωτεύουσα. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την εξυγίανση του ΟΣΕ, αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός αναμένεται ότι δεν θα εξαγγείλει, ως είθισται, κάποιο πακέτο παροχών, τονίζοντας ότι η οικονομική συγκυρία δεν το επιτρέπει. Την ίδια ώρα, σε "οχυρό" έχει μετατραπεί η Θεσ/νίκη, ενόψει των δυναμικών κινητοποιήσεων των συνδικάτων. Την Παρασκευή βγαίνουν στους δρόμους οι ένστολοι και αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.

Μεγάλο πανό με μήνυμα «να μην πληρώσει ο λαός την κρίση» έχουν αναρτήσει από το πρωί, στον Λευκό Πύργο, μέλη του ΠΑΜΕ - στην πλατεία της ΧΑΝΘ βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ που έχουν προγραμματίσει πορεία, σε μισή ώρα, με τελικό προορισμό το κτίριο της Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης.

Επίσκεψη Παπανδρέου στο Θεαγένειο Νοσοκομείο

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αντικαρκινικό Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης έκανε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου Άρη Μοσιώνη, τον πρόεδρο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» Νικήτα Κανάκη και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης για την υγεία του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε νοσοκομείο.

Συνομίλησε με μετανάστες και Ρομά που είχαν πάει στο νοσοκομείο να κάνουν προληπτικό έλεγχο στο πλαίσιο του προγράμματος και ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι στη σημερινή δύσκολη συγκυρία πρέπει να δείχνουμε ενδιαφέρον και να εργαζόμαστε για τις ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με το προσωπικό, εργαζόμενους και ασθενείς του νοσοκομείου.

Ο κ. Παπανδρέου σε λίγη ώρα θα απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα των επαγγελματο-βιοτεχνών του ΠΑΣΟΚ, στο "Μακεδονία Παλλάς".

Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου

Στις 12.00 θα συνεδριάσει για πρώτη φορά υπό τη νέα του σύνθεση το υπουργικό συμβούλιο με θέματα τις αλλαγές στον ΟΣΕ και την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεις. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ που αντιδρούν στην απαξίωση και την διάλυση του σιδηρόδρομου όπως τονίζουν.

Την ίδια ώρα, διαμαρτυρία κατά της κυβερνητικής πολιτικής διοργανώνει η Πρωτοβουλία Σωματείων από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης συνεδριάζει το μεσημέρι της Παρασκευής το υπουργικό συμβούλιο, υπό την πλήρη του σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε από τον ανασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός και οι περισσότεροι υπουργοί βρίσκονται από χθες, Πέμπτη, στη συμπρωτεύουσα για τα εγκαίνια της 75ης ΔΕΘ, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Γ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να εκπέμψει μηνύματα αισιοδοξίας και σιγουριάς στους Έλληνες πολίτες, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την έναρξη μιας νέας προσπάθειας για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αναθέρμανση της αγοράς.

"Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να παρουσιάσει σχέδιο με το οποίο το 4% της ύφεσης θα γίνει νέες θέσεις εργασίας", δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, 2010


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.