Pellanet

Απαγωγή Κυπαρίσση: Οι δράστες έχουν επικοινωνήσει 5 φορές -«Έριξαν» το ποσό των λύτρων

Συνεχίζεται το θρίλερ με την απαγωγή του 40χρονου επιχειρηματία, Γιώργου Κυπαρίσση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις πρώτες 30 ώρες απαγωγής του, οι δράστες έχουν επικοινωνήσει τουλάχιστον 5 φορές με τον αδερφό του.

Την πρώτη φορά είχαν ζήτησαν λύτρα που ανέρχονται κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Οι απαγωγείς, μιλούν χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω της εφαρμογής Viber, ενώ έστειλαν και φωτογραφία του δεμένου χειροπόδαρα επιχειρηματία, ως πειστήριο ότι είναι ζωντανός.

Ωστόσο, η φωτογραφία διαγράφηκε μετά από λίγα δευτερόλεπτα, για να μην μπορέσουν οι αστυνομικοί να πάρουν στοιχεία για τον χώρο και τους δράστες.

Οι απαγωγείς «έριξαν» το ποσό των λύτρων

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι δράστες σε αυτές τις επαφές τους, και σε διαπραγμάτευση με τον αδερφό του ομήρου, φέρεται να έχουν ρίξει τις οικονομικές απαιτήσεις τους κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό στους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση. Οι άνδρες της αστυνομίες, δεν μπορούν να μιλήσουν με σιγουριά για το αν πρόκειται για λύτρα ή πιθανές «οφειλές» του επιχειρηματία.

Ιδιαίτερα σημαντικά στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., είναι όσα είπε η γυναίκα με την οποία μιλούσε ο επιχειρηματίας όταν δέχθηκε την επίθεση των δραστών. Η ίδια άκουσε την οχλαγωγία και τις συνομιλίες του φίλου της με τους δράστες. Μάλιστα φαίνεται να μιλούσαν με βιντεοκλήση και όταν οι δράστες κινήθηκαν εναντίον του, εκείνος άφησε ανοικτό το τηλέφωνο δίπλα του, και προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο, συνομιλώντας αρκετή ώρα μαζί τους. Κάποια στιγμή κάποιος από αυτούς το καταλαβαίνει και σπεύδει να κλείσει το τηλέφωνο. Οι δράστες απ' ό,τι φαίνεται φέρεται να μιλούν καλά ελληνικά, ενώ φορούσαν κουκούλες στο πρόσωπό τους.

Τα καμένα αυτοκίνητα

Στο μεταξύ τα δύο οχήματα που βρέθηκαν καμένα στην περιοχή Φοίνικας των Σπάτων φέρεται να είναι εκείνα που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Το ένα από αυτά είχε κλαπεί στο 2020 από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Οι δράστες πιθανόν έφυγαν με το όχημα του ομήρου και ένα ακόμη.

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στον επαγγελματικό και φιλικό κύκλο του ομήρου, ενώ συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του, αναζητώντας στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δράστες. Προτεραιότητα φυσικά αποτελεί η απελευθέρωση του επιχειρηματία.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 31 Δεκεμβρίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27

13:12 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια

13:08 - Μια Μαγική Βραδιά Κάτω από την Πανσέληνο: Ο Απόηχος της Συναυλίας του Κώστα Χατζή στην Έδεσσα

18:15 -  Ώρες ευθύνης για τους βουλευτές της Πέλλας δεν αντέχει η . κόκκινη γέφυρα .