Pellanet

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Την προσεχή Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009 εκδικάζεται η αγωγή των εργοδοτικών οργανώσεων των Τραπεζών και 9 επιμέρους Τραπεζών εναντίον της ΟΤΟΕ και του ΟΜΕΔ που έχουν στόχο τη κατάργηση των Κλαδικών Σ.Σ.Ε. και τη διάλυση της ΟΤΟΕ και ταυτόχρονα την υπονόμευση της ανεξάρτητης αρχής του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Την ίδια ημέρα η ΟΤΟΕ έχει προκηρύξει και θα πραγματοποιηθεί 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις Τράπεζες εκφράζοντας αγωνιστικά τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των εργαζομένων απέναντι στην αυθαιρεσία και την αδιαλλαξία των τραπεζιτών και των εργοδοτικών τους Οργανώσεων αλλά και απέναντι στην ένοχη σιωπή της Κυβέρνησης.

Απέναντι στην πρωτοφανή επιθετικότητα των Τραπεζών εναντίον της ΟΤΟΕ που ξεκίνησε εδώ και 3 χρόνια σε όλα τα επίπεδα των εργασιακών σχέσεων και κλιμακώθηκε με τις δικαστικές επιθέσεις περιλαμβάνοντας στους στόχους τους και τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, η ΟΤΟΕ, η ΓΣΕΕ και σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα, αγωνίζονται υπερασπίζοντας θεσμούς, κατακτήσεις και δημοκρατικά δικαιώματα.

Δυστυχώς, όμως, η Κυβέρνηση της χώρας παρακολουθεί ως απλός θεατής αυτή την επιθετικότητα των Τραπεζών που ουσιαστικά στρέφεται εναντίον του Συντάγματος, των Νόμων και της Δημοκρατίας που κατοχυρώνουν τον Κοινωνικό Διάλογο και τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.

Αυτή η προκλητικά απαθής στάση της Κυβέρνησης απέναντι στις αυθαιρεσίες των τραπεζιτών και των εργοδοτικών τους οργανώσεων έχει μόνο δύο εκδοχές που μπορεί να εξηγηθεί…

 Ή φοβάται τους τραπεζίτες για λόγους που γνωρίζει μόνο η ίδια ακόμα και εκείνους που διόρισε ως Κυβέρνηση
 Ή έχει επιλέξει σε συνεργασία μαζί τους να προχωρήσει σε συνολικές εκκαθαρίσεις των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη χώρα μας και των συνδικαλιστικών τους κατακτήσεων σε όλα τα επίπεδα, αρχίζοντας από το χώρο των Τραπεζών

Άλλη εκδοχή, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να υπάρχει αφού η Κυβέρνηση συνεχίζει να παραμένει προκλητικά απαθής επιβεβαιώνοντας με τη σιωπή της την ενοχή της.



Στις 20 Αυγούστου οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες θα δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αγωνιστικής αντίστασης και διαμαρτυρίας και θα απαντήσουν μαχητικά στην προκλητικότητα των τραπεζιτών και στην απάθεια της κυβέρνησης.

Η ΟΤΟΕ έχει την ελπίδα ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν προς όφελος τους οι τραπεζίτες, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα υπερασπίσει τους θεσμούς της Δημοκρατίας και την έννοια του Κράτους Δικαίου που επιδιώκουν να υπονομεύσουν και να προσαρμόσουν στις απαιτήσεις τους όπως όλα δείχνουν συγκεκριμένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Η ΟΤΟΕ
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

√ Υπερασπίζονται τους θεσμούς και τις αρχές της Δημοκρατίας

√ Υπερασπίζονται τον Διάλογο και τις Συλλογικές
Διαπραγματεύσεις

√ Υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων
και της Ελληνικής Κοινωνίας

Η 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΚΑΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ
ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
ΣΤΙΣ 09.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Δημοσιεύτηκε στις 17 Αυγούστου, 2009


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.