Pellanet

Απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο ΤΑΥΤΕΚΩ

Στο στόχαστρο της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου μπήκε κύκλωμα τουλάχιστον εννέα υπαλλήλων και ασφαλισμένων υπαλλήλων τραπεζών του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ). Οι εμπλεκόμενοι φέρονται να είχαν αρπάξει πάνω από 150.000 ευρώ με τη μέθοδο των ψεύτικων διαγνώσεων σε μη πάσχοντες ασφαλισμένους, καθώς και με τη χρήση διπλοείσπραξης ενταλμάτων πληρωμών. Τα μέλη του κυκλώματος βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα με βαρύτατα κακουργήματα όπως απάτη σε βάρος του δημοσίου με βάση τον νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, τελεσθείσα από κοινού και κατεξεκολούθησην. Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε πως σε πολλές περιπτώσεις χορηγούνταν χρήματα σε ασφαλισμένους για παθήσεις για τις οποίες ωστόσο δεν έπασχαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως μέσα σε ένα τρίμηνο είχαν χορηγηθεί 900 ενέσεις για οστεοπόρωση. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελική έρευνα μπόρεσε να εστιάσει μόνο σε ένα τρίμηνο του 2012 και αυτό διότι τα αρχεία του ταμείου που στεγάζεται στη Χαριλάου Τρικούπη κάηκαν από εμπρησμό.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου, 2013


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:14 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Σύλλογο Μηχανικών Αλμωπίας για την ένταξη των ωφελούμενων του «Εξοικονομώ 2025»

14:11 - Δελτίο Τύπου Έκθεσης Έργων και Κατασκευών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας

14:06 - ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 2025

14:04 - Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών κατά την διάρκεια της παραμονής της ι. εικόνος Παναγίας «Βηματάρισσας»

14:00 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υπουργό Υγείας για το αίτημα Παραχώρησης του Πολύκεντρου (Πεζόδρομος Γιαννιτσών) στον Δήμο Πέλλας και τη μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο

12:10 - Δράση Προσυμπτωματικού Ελέγχου Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής με Δωρεάν Υπερηχογράφημα στον Δήμο Έδεσσας

12:04 - Κοινοβουλευτική Αναφορά Λάκη Βασιλειάδη για την Ανάγκη Στήριξης των παραγωγών Σπαραγγιών: «Στήριξη των παραγωγών σημαίνει στήριξη της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας»

12:00 - Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Έδεσσας και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Στρατηγικό Σχέδιο της Έδεσσας του 21ου αιώνα

11:58 - Αθ. Κώτσιος: Έγκλημα στην Marfin -15 χρόνια χωρίς τιμωρία. Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία είναι αδιαπραγματεύτη αξία ζωής.

11:54 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στον Αγώνα Απόλλων Κρύας Βρύσης – ΝΠΣ Σκύδρας