Pellanet

Απειλούν να κόψουν την πίστωση οι φαρμακοποιοί

Οι φαρμακοποιοί ζητούν να αποπληρωθούν τουλάχιστον οι μισές από τις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων, διαφορετικά απειλούν να κόψουν από την 1η Οκτωβρίου την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους. Οι φαρμακοποιοί ζητούν από την κυβέρνηση να τακτοποιηθούν οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων, διαφορετικά απειλούν να σταματήσουν, από την 1η Οκτωβρίου, την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους. Κατηγορούν δε το κράτος για αναλγησία και ανυπαρξία απέναντι στα προβλήματα στην φαρμακευτική περίθαλψη.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν να αποπληρωθούν τουλάχιστον οι μισές από τις οφειλές των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως τόνισε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, σε ανακοίνωση του τονίζει πως μόνο για τα φαρμακεία της Αττικής, το Δημόσιο (ΟΠΑΔ) χρωστά ήδη 140.000.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε συνταγές 6 μηνών, και οι οφειλές των υπόλοιπων ταμείων αγγίζουν το ποσό των 15.000.000 Ευρώ.

Τονίζει δε ο Σύλλογος ότι από την 1η Οκτωβρίου, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του, θα σταματήσει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στον ΟΠΑΔ και σε όλα τα ταμεία τα οποία δεν είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους, ενώ δεν θα χορηγεί τα 89 φάρμακα υψηλού κόστους στους ασφαλισμένους των ταμείων.

Ανέφερε δε ο Σύλλογος στην ανακοίνωση του πως «είναι αδύνατον πλέον να πιστέψουμε πως ενώ τα ταμεία δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τις πάγιες υποχρεώσεις τους προς τα μέλη μας, θα είναι σε θέση να πληρώσουν άμεσα τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους, όπως υπόσχονται αυτή τη στιγμή».

Δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

20:54 - Συνέντευξη με τον Ευάγγελο Θωμά, πρ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολιτικής Προστασίας-Δημοτικό Σύμβουλο Έδεσσας στον PellaFm, 103,3

15:09 - Beyohd the Wanes ένα ντοκιμαντέρ παγκοσμίου προβολής για την κωπηλασία

14:55 - Η ‘Μάχη της Λάσπης’ έφερε ένα μεγάλο βραβείο στην Ακρολίμνη Πέλλας

13:23 - Ο Επιθεωρητής Ντρέικ και η Μαύρη Χήρα- του David Tristram σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου στην Αριδαία!

14:34 - Καλοκαιρινή συναυλία της Χορωδίας ΚΑΠΗ Δήμου Έδεσσας στο Βαρόσι

21:39 - Αναζητώντας την Πέλλα στους παλαιούς χάρτες

21:33 - Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο που προσπάθησε να εξαπατήσει ημεδαπό άνδρα στην Πέλλα, με τη ”μέθοδο του λογιστή”

21:27 - Δυναμική η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη BEYOND Expo 2026

20:13 - Συνέντευξη με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού δήμου Πέλλας, Ευφροσύνη Μερεμητσάκη στον pellaFm 103,3

16:17 - Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2026